Hírek

2016.08.20. 19:29

Akik szívükön viselik a város sorsát

Székesfehérvár - Ünnepi díszközgyűlést tartottak augusztus 20-án, a Szent István téren. A rendezvényen átadták a Székesfehérvár Díszpolgára és a Pro Civitate díjakat.

Sebestyén Lilla

A megyeszékhely díszpolgára lett Bobory Zoltán költő, prózaíró, művelődés- és irodalomszervező, a Vörösmarty Társaság elnöke, Gógl Árpád belgyógyász, klinikai farmakológus és nyugalmazott osztályvezető főorvos, illetve posztumusz kitüntették a címmel Kiss Józsefet, az ARÉV egykori vezérigazgatóját is az ünnepi közgyűlésen, melyet a Szent István téren tartottak meg augusztus 20-án.

Pro Civitate díjjal ismerték el Görög István nyugalmazott ezredest, - akinek eredményes munkája nyomán jöhetett létre a Katonai Emlékpark Pákozdon - Hirt Károlyt, aki 2001 óta áll az ARAK élén, valamint Nagy Györgyné pedagógust, a SZETA elnökekét.

Szintén Pro Civitate díjjal jutalmazták Ugrits Tamás pápai káplánt, illetve Vajda Mariannát is. Az ő nevéhez fűződik a gyermek intenzív osztály létrehozása. A város tiszteletbeli polgára lett a székesfehérvári születésű Szendi József, nyugalmazott veszprémi érsek.

Az ünnepi közgyűlésen - melyet a katonazenekar koncertje, Zemlényi Eszter énekművész és Tóka Ágoston zongoraművész előadása, az óriás bábok és hagyományőrzők tettek színesebbé - Cser-Palkovics András polgármester mondott beszédet hangsúlyozva: Szent István öröksége nem a faragott emlékekben rejlik, és nem is az üres sírban, hanem abban, amit magunk körül látunk: a fehérvári emberekben, a zenében, a kultúrában, a megyeszékhely pezsgő életében.

A város vezetője ezentúl elmondta: Örül. hogy az országban tapasztalt széthúzás Fehérvárra nem jellemző. Az egység, az ésszerűség megmutatkozik a közgyűlésen is, ahol - bár más és más politikai erők ülnek le vitázni - nem ellenségként, hanem Székesfehérvár képviselőiként dolgoznak.

Cser-Palkovics András arról is biztosította a megjelenteket, hogy a jövőben is teret fog adni minden olyan kezdeményezésnek, mely eggyé kovácsolja a várost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!