Hírek

2016.10.21. 12:49

Akiket meguntak, visszavittek, éheztettek

Etyek – Egyikőjüknek sem könnyű, pedig igazán okos, kedves jószág Rocco, Karola és Ricsike is...

S. Töttő Rita

A 7 éves apróság, Rocco története sajnos lassan már mindennaposnak mondható: megunták, kitették, szélnek eresztették. Hónapokig az utcán és az erdőben bóklászott, megtalálásakor testében hemzsegtek a kullancsok. Az etyeki állatotthonban gondozói elárulták: lételeme a mozgás, imád rohangálni, szinte követni sem lehet szemmel, úgy cikázik. Ezért mindenképp olyan gazdit – és szökésbiztos közeget – keresnek számára, aki biztosítani tudja a mindennapos mozgást, leköti a figyelmét és sokat foglalkozik vele.

Rocco Fotók: Egyesület

Ugyanitt, az Etyeki Állatvédő Egyesület oltalma alatt él a közepes termetű Karola is, akinek eddigi élete csak a szenvedésről, nélkülözésről szólt, éppen ezért szeretnének neki mielőbb egy olyan otthont találni, ahol családtagként szeretik és végre boldog kutyus lehet. Az etyekiek öt év körüli fekete szépsége nagyon kedves, simulékony kutyalány. Mint mondják, csendes, visszahúzódó, de azért az ételét nagyon félti. Nem csoda, hiszen nagyon sovány még, jelenleg hízókúrán van, s bizony az étvágyával nincs baj. Egyedüli kutyaként ideális társa lenne bárkinek, hiszen hűséges, odaadó ebecske, aki pórázon szépen sétál, autóban csendes, nyugodt. A tapasztalatok szerint az új dolgoktól kissé tart, fél, de türelemmel oldani lehet nála ezeket a félelmeket. Emberekhez bújik, ragaszkodik.

Karola

Ricsike apró babaként került a menhely gondozásába, s bizony egyszer már gazdisodott. Most pedig egy évesen újra itt van... Ricsi is energikus, aktív kutyafiú, aki foglalkozást igényel, testileg, lelkileg egyaránt. Nem meglepő, hogy a labdát imádja, a kirándulást, sétákat nagyon kedveli, ezeket mindenképp biztosítani kell számára, mert csak így lesz boldog kutya - boldog gazdi párosítás.

Ricsike

Ricsit leginkább kertes házba ajánlják, de nem csupán kerti dísznek, hanem családtagnak, akit nevelnek, tanítanak és mellé nagyon-nagyon szeretnek. Más kutyákkal – főleg szukákkal – a tapasztalatok szerint jól kijön. Ricsike renoméját fényezi, hogy kutyaiskolába is járt, ahol kiderült, hogy okos, nagyon tanulékony, mindenre fogékony kutyus.

Mindhárman ivartalanítottak, oltásaik rendben vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!