Hírek

2016.11.06. 18:35

Akrobatikus táncosok: Szép eredményt értek el a versenyen a székesfehérváriak

Székesfehérvár - Idén első ízben kapott lehetőséget a Főnix Rock and Roll Táncegyesület, hogy országos versenyt rendezzen a városban.

Fejér Megyei Hírlap

A nagyszabású szombati megmérettetésen - amelyre 22 egyesület mintegy 600 versenyzője nevezett - számos látványos koreográfiát láthatott a több százfős érdeklődő közönség az Alba Regia Sportcsarnokban. Az országos akrobatikus rock and roll táncverseny azért fontos a klubok számára, hiszen ezeken a küzdelmeken tudják megszerezni az országos viadalokra a kvalifikációhoz szükséges pontokat. A bajnokságokon a Magyar Táncsport Szövetség kiírásainak és komoly szabályrendszerének kell megfelelni. Így kötött volt a zene időtartama, az alaplépések és bizonyos elemek is - hangzott el.

Most a Főnix Rock and Roll Táncegyesület két csapata kvalifikált, a Destiny, akik junior kisformáció kategóriában indultak, és az Angel Lips, akik felnőtt kisformációban küzdöttek az első helyért, és akik kétszeres országos bajnoki címmel is rendelkeznek már. Az Angel Lips felnőtt kisformáció ismét aranyat szerzett, míg a Destiny junior kisformáció sérülés miatt a hetedik helyen zárt.

Négy éve tizennégy táncossal indult el Székesfehérváron, az Öreghegyen, Benedek Dóra vezetésével a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, de a néhány év alatt több mint kétszáz főre bővült a taglétszámuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!