Hírek

2016.04.27. 15:29

Alapkőletétel: tanuszoda épül Sárbogárdon

Sárbogárd – A tervek szerint háromszáz nap múlva avatják azt az új tanuszodát, melynek alapkövét szerdán tették le a Sport utcában.

V. Varga József

A nemzeti köznevelési infrastruktúra fejlesztési program keretében épülő korszerű tanuszoda alapkövét szerdán délelőtt tették le Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelenlétében. Amint elhangzott: a fejlesztés 474 millió forintból valósul meg, az építtető a Nemzeti Sportközpontok. A tanuszoda üzemeltetéséről a magyar állam gondoskodik, tehermentesítve ezzel az önkormányzatot.

Varga Gábor (b), Boros Anita, Sükösd Tamás és Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke Fotó: V. Varga József

Sükösd Tamás polgármestertől megtudtuk: a városi sportközpontban a tanuszoda mellett sportcsarnok, műfüves labdarúgópálya és a komplexumba vezető kerékpárút épülhet. Varga Gábor országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos hangsúlyozta: az alapkőletétel mindig a jövőről szól, arról a hitről és reményről, hogy tovább gyarapodhatunk.

A tanuszoda látványterve

Információink szerint a program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás és 5 komplett iskolafejlesztés valósul meg. A programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Fejér megyében a sárbogárdi beruházás mellett Enyingen épül még tanuszoda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!