Hírek

2017.08.04. 15:49

Alice Cooper elvarázsolta a Fezen közönségét

A Fezenen a csütörtöki este vitathatatlanul legtöbbek által várt sztárfellépője Alice Cooper amerikai rockénekes volt.

Bokros Judit

Neve rengeteg rajongót vonzott az ország számos pontjáról (például, Mohácsról, Szegedről érkezett bulizókkal is találkoztunk, akik csak miatta, csak egy estére vásároltak jegyet a fesztiválra), de nyilván még a határon túlról is sokan érkeztek.

A koncerthelyszínül szolgáló Fehérvár Színpad előtti tér már este fél 9 körül is tömve volt. Ekkor még a heavy metalt képviselő angol Saxon zenekar rajongói árasztották el a területet, kiegészülve a Cooperre várakozókkal. Míg a szomszédos Harman Színpadon az osztrák Russkaja táncoltatta meg a közönséget igazi bulizenére, énekesük orosz nyelvleckéje közepette, addig a Saxon is hatalmas hangulatot teremtett. Slágerek, füstköd, komoly gitárszólók kápráztatták el a lelkes közönséget, akiket az énekes többször is fantasztikusnak nevezett, és videón is megörökített.

Fotó: Kiszely Imre

Ezután érkezett Alice Cooper, akinek a fél 11-es koncertkezdésekor szinte ki lehetett volna tenni a Megtelt-táblát a színpad előtti térre. A teátrális elemekkel gazdagított koncertjeiről, festett arcáról is ismert, stílusteremtő zenész hozta, amit a rajongók vártak tőle.

Hamisítatlan Cooper-show-t csinált, elénekelve több nagy slágert (például: Poison, School's Out, Feed My Frankenstein), és jöttek a látványelemek is, kényszerzubbonnyal, véres köpennyel, rémisztő ápolónőnek maszkírozott szexbombával, rongybabával. És volt bizony guillotine is, amely ki másnak, mint Alice Coopernek vágta volna le a fejét? (Nyilván, pusztán a show kedvéért.) Az énekest itt is nagyon professzionális zenészgárda kísérte, akik átöltözései közepette is végig fönntartották a közönség lelkesedését.

Fotó: Kiszely Imre


A produkció végén, habkönnyű lezárásként szappanbuborékok és óriás lufik repültek a színpadon, Alice Cooper pedig e szavak közepette búcsúzott: "Thank you Hungary".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!