Alkalmazkodni kell - Intézkedések a versenyképesebb gazdaságért

2017. május 05., 06:30 szerző: FMH-információ
Zokszó nélkül kell alkalmazkodnia a kormánynak és a cégeknek is a megváltozott körülményekhez.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta egy csütörtökön alapkőletétel alkalmával. Úgy fogalmazott, hogy a világban rég nem látott léptékű és gyors változások zajlanak: új technológiák válnak a siker kritériumaivá, és nagy jelentőségű világgazdasági, világpolitikai folyamatok alakítják Magyarország jövőjét. A kormány és a vállalatvezetők erre, szavai szerint, egyetlen jó választ adhatnak: sírás-rívás helyett alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez. Magyarország kormánya ebben élen jár, olyan pénzügyi, munkaerőpiaci és digitális környezetet teremt a vállalkozások számára, amely itthon és nemzetközi viszonylatban is megteremti, illetve megerősíti a magyar gazdaság szereplőinek versenyképességét - fejtette ki Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Fotó: kormany.hu

Az Európában a legalacsonyabb 9 százalékra csökkentett társasági adó, a technológiai fejlesztések támogatása és a szociális hozzájárulási adó csökkentése is a helytállást segíti az éles nemzetközi versenyben, hangsúlyozta a miniszter.

Azzal pedig, hogy jövőre Magyarország teljes területén biztosított lesz a másodpercenként 30 megabites sávszélességű internet-hozzáférés, két évvel megelőzzük a versenytársakat - tette hozzá.

 

FMH-információ

2017. május 05., 06:30 szerző: FMH-információ

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...