Hírek

2014.12.19. 15:50

Karitatív karácsonyi akció az Arany János általános iskolában

Székesfehérvár - A megyeszékhelyen működő Székesfehérvári Első Lions Club az Arany János iskola gyermekeinek szerzett szép perceket az általuk szervezett karácsonyi kézműves foglalkozással.

Silye Sándor

Az egyik terembe lépve lázas tevékenységbe botlottunk, ahol éppen Gyulai Krisztina vezette a közösen végzett munkát segítőivel, a kreatívok csapatával.

A Lions Club képviselői és a hobbi klubok kézművesei összeálltak a szép ügy érdekében, mert közös programjukkal karácsony előtt minél több gyermek arcára szerettek volna mosolyt varázsolni. Sikerült.

Gyulai Krisztina megmutatta az ifjú alkotóknak a tennivalókat (Fotó: Fehér János)

Az Őrségben Csótár Rezső fazekas, a népművészet mestere sok-sok porcelán harangot, tálkát, és kis angyalt készített, direkt a kreatívok számára, és ezeket hozták el magukkal. Az egyik kft. támogatta őket festékekkel, ragasztókkal, alapanyagokkal, mindezeket viszik el az iskolákba, a gyermek- és idős otthonokba, ahol megfestik a tárgyakat közösen kicsikkel, idősebbekkel.

A csapat tagjai a kreativitásukkal segítenek, mert ahol megfordulnak, a hobbi kézművesek irányításával közösen készítik el az ajándéktárgyakat, amit megtarthatnak, vagy elajándékozhatnak az alkotók a szeretteiknek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!