Hírek

2015.11.23. 14:04

Állítják, a csatornázás miatt tönkrement az utcájuk, amit saját pénzükön újítottak fel

Enying-Budapest – A zsákutca lakói néhány évvel ezelőtt saját pénzükből szórattak mart aszfaltot az utcába, ám a csatornázás után – állítják – a kivitelező sokkal rosszabb állapotokat hagyott maga után. Attól tartanak, hogy autóik futóműve bánja.

Házi Péter

A közeli kép olvasónk fotója: Olvasónk szerint mindössze néhány kavicsot szórtak bele a gödrökbe, ettől az út továbbra is kritikán aluli állapotú

– A Török Bálint utcából nyíló kis zsákutcában nyolcan lakunk, öt évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy az utca rossz állapota miatt összeadjuk a pénzt és mart aszfalttal szórattuk le. Azóta viszonylag jól járható volt az utca, a szennyvízcsatornázás után azonban a kivitelező sokkal rosszabb állapotokat hagyott - kereste meg lapunkat a többi lakó nevében Simon Andrea.

Tudni érdemes, hogy az utcában csak egy helyen vitték keresztbe a csatornát, de olvasónk állítása szerint az itt járó munkagépek mégis tönkretették azt. Az így keletkezett gödrökbe aztán némi kavicsot szórtak, de ez nem oldotta meg a problémát: – Jön a tél, attól tartunk, hogy az autóink futóműve bánja majd a helyzetet. Jó lenne, ha valamilyen megoldást találnának az illetékesek. Mi csak azt kérjük, állítsák vissza az eredeti állapotot  – fogalmazott Simon Andrea, aki szerint a Török Bálint utca maga is jóval keskenyebb lett a visszaaszfaltozást követően, így ha egy nagyobb autó jön szembe, már nem lehet elférni az úton.

– Egy körkérdést intéztünk az enyingiekhez, hogy a szennyvízcsatornára befizetett önrészt (amit végül egy pályázatnak köszönhetően nem kellett felhasználnunk) mire fordítsuk: vízelvezetés megoldására és ehhez kapcsolódó útjavításokra vagy adjuk inkább vissza az összeget a lakóknak. 92 százalék az utóbbit választotta, ezért azt gondolom, némi kompromisszumra és türelemre is szükség van a lakók részéről útügyben. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy Enying útjai évtizedek óta nem voltak ilyen jó állapotban, mint a csatornázást követő felújítás óta  – regált a felvetésre Viplak Tibor enyingi polgármester, aki hozzátette, megnézik, hogy a mart aszfaltos utcát miként lehetne kijavítani.

Évtizedek óta várták az enyingiek, hogy legyen végre szennyvízcsatorna a városban

Ami az újraaszfaltozott Török Bálint utcát illeti, a polgármester szerint lehet, hogy némileg keskenyebb lett az aszfaltos út, ám nem csak a felbontás helyén, hanem teljes szélességben aszfaltoztak, az út minőségét szerinte Székesfehérvár bármelyik utcájában  megirigyelnék.

Megkerestük a kivitelezést végző konzorciumot vezető Kész Építő Zrt-t, ahol elmondták, ha panasza van a lakóknak, az önkormányzatnál kell azt bejelenteni. Ha az önkormányzat jogosnak ítéli az észrevételt, természetesen igyekeznek teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségüket. Tudni kell azonban, hogy ez az út eredeti állapotára történő visszaállítását jelenti, azaz ha nem volt aszfalt, akkor az nem is kerül az útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!