Hírek

2014.12.18. 20:35

A gyerekmosollyal lehetetlen betelni

Mindig azt mondják, és igaz is, hogy jobb adni, mint kapni. A kivétel erősíti a szabályt, gyermekmosolyból egyszerűen nem lehet eleget kapni.

Buthy Lilla

A fotón: Brandl Krisztina Balázzsal, László Bernadett és Fülöp Árpád Violettával, Sverlik Anita és Sverlik Tiborné Erika Leventével (Fotó: Molnár Artúr)

Ahogy a legtöbb eredményhirdetésen, én is a harmadik helyezettel, egy csodálatos kislánnyal kezdem a bemutatást. A sárbogárdi Fülöp Violetta Hannára 1026 voks érkezett.

- Nem gondoltuk, hogy ilyen szép eredményt fogunk elérni, nem indult könnyen a szelvénygyűjtés. Aztán belejöttünk, és a végén már Kanadából is érkezett szavazatunk. Violetta pont Mikuláskor lett egyéves. Igazi kislány, akaratos, néha hisztis. Apát nagyon szereti, nem lehet őket elválasztani, ha otthon van: Violetta imád játszani. Egy teljesen spontán mosolygós portréval neveztünk. Volt egy este, amikor nagyon-nagyon jó kedve volt, ketten voltunk, akkor is épp játszottunk. Szereti, ha fotózzák, olyankor nagyon figyel, a vakura főleg. Én pedig lekaptam a vigyorgást - mondta el mosolyogva László Bernadett, Fülöp Violetta édesanyja.

Az ezüstérmes Barabás Balázst, a győztes Horváth Attila Leventét és a bronzérmes Fülöp Violettát nem csak a képen támogatták

Második helyezettünk talpig úriembernek öltözött, a jeles alkalomra nyakkendőt is kötött és díszes mellénykében feszített. Odalépve szüleihez, kereső tekintetem a tízhónapos Barabás Balázst kereste, mire egyszercsak kiszúrtam a földön fekve. Épphogy bele nem botlottam a huncutul vigyorgó kisfiúba. Balázs tehát könnyen akklimatizálódott szerkesztőségünkben, egy igazi virgonc, mozgékony gyermek. A gánti kisfiúra egészen pontosan 1226 szavazat érkezett.

Az idei Gyermekmosoly pályázatunk győztese, Horváth Attila Levente kétéves, édesanyja és a nagymamája is elkísérte Polgárdiból a díjátadóra. Tavaly az ezüstérmet söpörte be, de úgy tűnik nem elégedett meg az eredménnyel, 1458 szavazattal nyert. Akkor is és most is egy angyali arcú, szőke kisfiúval találkoztunk, persze legényesedett, és a haja is bongyorabb lett az egy év leforgása alatt. Kedvenc meséje a Thomas, a gőzmozdony, de a Bogyó és Babócát is szereti. Míg nagymamájával, Sverlik Tiborné Erikával beszélgettem, a technika iránt intenzíven érdeklődő Levi újfent bebizonyította kitartását. Addig-addig nyújtogatta kezét a diktafonként használt telefonomért, míg megkaparinthatta.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!