Hírek

2013.03.25. 15:45

Áprilistól menetrendbetét Fehérváron

Székesfehérvár - Idős olvasónk azzal fordult szerkesztőségünkhöz, járjunk utána, miért nincs még 2013-as helyi autóbusz-menetrend a városi vonalakra?

Kocsis Noémi

Maroshegyen lakik az idős úr, aki azt nehezményezte a telefonban, hogy hiába akart vásárolni, sehol sem kapott idei városi buszmenetrend könyvet, holott korábban minden évben korán hozzá tudott jutni. Járt a Piac téri forgalmi irodánál is, de ott azt a felvilágosítást kapta a társaság illetékesétől, hogy csak tavalyival szolgálhatnak, azt viszont nem szívesen adná az úr kezébe, mivel - mondta az elárusító hölgy -  mára egy része el is avult. A kérdésre, hogy ha neki nincs internete, akkor mégis hogyan tudja meg a buszok indulását, a volános munkatárs hozzátette: a forgalmi irodában bármikor készségesen eligazítják. De csak azért, hogy megtudjam, mikor indul busz Maroshegyről, buszozzak be a belvárosba? - kérdezi olvasónk.

A kérdéssel megkerestük az Alba Volán Zrt. kommunikációs illetékesét. Pruzsina Alice írásban felelt a megkeresésre. "A volán társaságok az egyes helyi járatok menetrendjét nem naptári évente, hanem egy-egy nagyobb változáskor, illetve utánnyomásban, esetleg javítva adják ki nyomtatott formában. Az albavolan.hu honlapon elérhető a mindenkor aktuális jegyzék, illetve az elővételi pénztárakban megvásárolható a teljes menetrend. A kisebb változásokkor nem készül újabb kiadvány. Ez az általános gyakorlat."

A kommunikációs megbízott hozzátette még: Székesfehérváron a legutóbb kiadott menetrend néhány pontban módosult az idő folyamán. Így április elején egy betétlappal egészül ki a kötet, amellyel a kiadványt aktualizálja a volán, hozzáigazítva a gyakorlathoz.

Ebből a füzetből egyébként több ezer darab áll az utasok rendelkezésére, így csupán a kiegészítő betétlapot kell hozzátűznie a szolgáltatónak, amikor vásárlásra kerül sor.

Tehát a régi menetrend használatát ajánlja a cég, de akkor meg érthetetlen, munkatársaik miért nem ajánlják az utazóközönségnek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!