Hírek

2014.07.23. 17:05

Áram nélkül marad több utca

A következő napokban hálózati munkát végez a településen az E.On, ezért napközben több utcában nem lesz áram.

Klecska Ernő

Mivel ott működik a polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő, s bolt és vállalkozás is van, a település önkormányzata aggódik és lapunkhoz fordult. A szolgáltató szerint a munkálatokat nem lehet tovább halasztani. A kivitelezés július 24, 25-én, 28, 29, 30-án és augusztus 4-én történik, naponta reggel 8 és 16 közötti munkavégzéssel. Erről az E.on szórólapon tájékoztatta a lakókat. A bejelentés, bár sokan tudták, hogy el kell végezni a felújítást, többeket váratlanul ért. Mivel a képviselőknek hirtelen nem sikerült kapcsolatba lépniük a szolgáltatóval, a legutóbbi testületi ülésen – Tóthné Kolumbán Ottília háziorvos kezdeményezésére – szóba került, hogy a Hírlaphoz forduljanak segítségért.

- Munkatársainkkal folyamatosan azon dolgozunk, hogy társaságunk megfelelő szolgáltatást nyújtson, évről-évre javuljon a színvonal. A Baracskán kezdődő rekonstrukciós munkálatok elengedhetetlenek ahhoz, hogy ügyfeleink ellátásának hosszú távon is biztonságos legyen. Tisztában vagyunk azzal, hogy a munkálatok a szükséges áramszünetek miatt kellemetlenséggel járnak fogyasztóink számára, jelenleg azonban nem áll rendelkezésre olyan technológia, amelynek segítségével ilyen jelentős kivitelezési munkát áramszünet nélkül lehetne elvégezni - mondta el érdeklődésünkre Egyházi Nikoletta, az E.on Hungária Zrt. szóvivője.

- Társaságunk nagy hangsúlyt fektet hálózataink karbantartására. Baracskán az elmúlt években is jelentős beruházások voltak. 2012-ben felújítottuk az Annamajort ellátó 20 kV-os elosztóhálózatot, e munkának az értéke megközelítette a 25 millió forintot. 2013-ban az Ady Endre, Arany János, József Attila és Hunyadi utcákban újítottuk fel a teljes kisfeszültségű hálózatot, ez közel 8 millió forintba került. Idén a Vasút utcai transzformátorállomást újítottuk fel, illetve a Kassai, Pozsonyi és Petőfi utcákban végzünk hasonló munkálatokat 6,2, illetve 7,6 millió forint értékben. A munka ütemezésekor, hogy minél kevésbé zavarjuk a fogyasztókat, tudatosan 3 hétre osztottuk el az áramszüneti napokat - tette hozzá.

- A települést érintő felújítási, rekonstrukciós munkákról mint ahogy minden esetben többször is egyeztettek kollégáink a polgármester úrral és a jegyző asszonnyal. Ezen kívül minden egyéb esetben is közvetlen mobilszámon tudják elérni kollégáinkat. Reméljük, a jelenlegi kellemetlenség ellenére fogyasztóink megértik, hosszú távú célunk az, hogy Baracska lakói is üzembiztos energiaellátást és magas színvonalú szolgáltatást kapjanak. Ehhez azonban kell a fogyasztók megértése és türelme is, melyet ezúton is köszönünk - fogalmazott Egyházi Nikoletta.

- Az E.on-tól egy hete jött a papír, s elsőre a testület tagjai valóban felháborodtak közölte Boriszov Zoltán polgármester, aki így utólag elhamarkodottnak érzi a segítségkérő határozatot . A településen végül sikerült megszervezni, hogy a hivatal és az orvosi rendelő az áramszünetes napokon a munkálatok megkezdése előtt és után tartson nyitva, az érintett utcákban lakók hűtőiből pedig más, segítőkész helyiek fagyasztóiba szállítják majd át a élelmiszereket - tudtuk meg.

A polgármester szerint mindenki tisztában van vele, hogy az elektromos hálózatnak az a része, amit most reparálnak, nagyon rossz, ezért sokszor háborgatták is az E. on-t, örülnek neki, hogy most felújítják, áldozatot is hajlandók hozni, de alaposabb előkészítésre, s arra számítottak, hogy sokkal korábban tájékoztatják őket a szolgáltató munkatársai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!