Hírek

2017.06.08. 15:15

Arculati kézikönyvet kap Velence is - a lakosságot is bevonják

Velence - Lapostető helyett nyeregtető, övezeti átsorolás, beépíthetőségi százalék emelése és hasonlók módosulnak Velence településszerkezeti tervében. A településképi arculati kézikönyvhöz pedig, ami októberig készül el, a helyiek javaslatait várják.

S. Töttő Rita

Alapvetően nem változik a településszerkezet azzal, hogy néhány ponton módosul az arról szóló tervezet – derült ki azon a lakossági fórumon, melyet Koszti András polgármester és Szvercsák Szilvia jegyző tartott csütörtökön. Többek között az egyik Bence-hegyi pince területét például átsorolják gazdasági területté, hogy a tulajdonos pályázni tudjon, vagy éppen a telekhatár és egyéb fontos ügyek rendezése érdekében az Ifi étterem és a városi uszoda egy övezeti besorolást kap, emellett a Kemping utcát olyan övezetté nyilvánítják, amely több lakóingatlan kialakítását teszi lehetővé – változatlan beépíthetőségi százalék mellett. Talán a legjelentősebb változás a volt laktanya területét érinti, ahol egy  gazdaságfejlesztő beruházást támogat az önkormányzat, ezért megemeli a beépítési százalékot.

 

 

Koszti András polgármester és Szvercsák Szilvia jegyző
Fotók: a szerző

Ertl Antal építész a településképi arculati kézikönyv elkészítése kapcsán hangsúlyozta: – Ez az első igazán olyan kezdeményezés, amely valóban az ittlakók véleményére alapoz és az ő  kívánságukat   próbálná igazán alulról jövően összegyűjteni és alkalmazni. Természetesen szakmai kontroll mellett – a szakember hozzátette: ez egy laikusoknak készülő kézikönyv lesz, amelyből   a  lakók informálódhatnak arról, mit lehet építeni, alakítani és mit nem. A lakosság részéről várják az ötleteket az önkormányzatnál, tizenöt napon keresztül.

 

 

Egy fiktív  településképi arculati kézikönyv - ilyen lesz a velencei is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!