Hírek

2017.06.09. 15:45

Arculati kézikönyvet állíthatnak össze

Lapostető helyett nyeregtető, övezeti átsorolás, beépíthetőségi százalék emelése és hasonlók módosulnak Velence településszerkezeti tervében. A településképi arculati kézikönyvhöz pedig, ami októberig készül el, a helyiek javaslatait várják.

Viola Beata

Alapvetően nem változik a településszerkezet azzal, hogy néhány ponton módosul az arról szóló tervezet - derült ki azon a lakossági fórumon, melyet Koszti András polgármester és Szvercsák Szilvia jegyző tartott csütörtökön. Többek között az egyik Bence-hegyi pince területét például átsorolják gazdasági területté, hogy a tulajdonos pályázni tudjon, vagy éppen a telekhatár és egyéb fontos ügyek rendezése érdekében az Ifi étterem és a városi uszoda egy övezeti besorolást kap, emellett a Kemping utcát olyan övezetté nyilvánítják, amely több lakóingatlan kialakítását teszi lehetővé - változatlan beépíthetőségi százalék mellett.

Talán a legjelentősebb változás a volt laktanya területét érinti, ahol egy gazdaságfejlesztő beruházást támogat az önkormányzat, ezért megemeli a beépítési százalékot.

Ertl Antal építész a településképi arculati kézikönyv elkészítése kapcsán hangsúlyozta:

- Ez az első igazán olyan kezdeményezés, amely valóban az ittlakók véleményére alapoz, és az ő kívánságukat próbálná igazán alulról jövően összegyűjteni és alkalmazni.

Természetesen szakmai kontroll mellett - a szakember hozzátette: ez egy laikusoknak készülő kézikönyv lesz, amelyből a lakók informálódhatnak arról, mit lehet építeni, alakítani, és mit nem. A lakosság részéről várják az ötleteket az önkormányzatnál, tizenöt napon keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!