Hírek

2014.10.01. 17:50

Térkamerákat szeretnének a Petőfi parkba a környék lakói

Székesfehérvár - Szökőkút is lesz a most készülő Petőfi parkban, amelyet kedden már illetéktelenek látogattak meg.

Házi Péter

Sok-sok fejlesztésről esett szó a Tolnai úti, pontosabban néhány hete már Bory Jenő nevét viselő iskolában rendezett lakossági fórumon, ami a választási kampány finisében természetesnek is mondható.

A Petőfi parkba biztonsági kamerák kerülnek ki, hangzott el

A megjelent lakók elsősorban a közbiztonság növelését vetették fel Farkas László és a városi rendőrkapitány felé. Még csak át sem adták például a Petőfi park új, szökőkúttal is megspékelt felét, kedd este már megjelentek a rongálók, randalírozók. A rendőrség Farkas László szerint 52 perc alatt ért ki a helyszínre. Kovács Zsolt rendőrkapitány szerint azonnal indultak a rendőrök a hívásra, ám közben a város másik felén vascsővel vertek valakit, így minden járőrt oda irányítottak, s csak ezt követően tudtak menni a Petőfi parkba. Mindenesetre Cser-Palkovics András polgármester megígérte, biztonsági kamerák kerülnek ki a parkba, mert annak régebbi részén is sok a gond. A lakók örülnek, hogy sikerült több éjjel-nappali bolt éjszakai nyitva tartását megszüntetni, ám a volt Hági söröző melletti, bezárt szórakozóhely felújítása zajlik, tartanak attól, újra nem lesz nyugalmuk. Szeretnék, ha több körzeti megbízott járőrözne Palotavárosban. A rendőrkapitány szerint annyi rendőr soha nem lesz, amennyivel mindenki elégedett lenne. Újranyitották a palotavárosi őrsöt, a rendőrök mostantól kerékpáron járják a Palotavárost, hogy a lakókkal közvetlenebb legyen a kapcsolatuk, sőt, nyolc új biciklit is beszerereztek, hogy máshol is kipróbálják ezt. A kezdeményezéshez az önkormányzat közterület felügyelői is társultak, így nőhet a biztonságérzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!