Hírek

2015.07.31. 09:57

Átadták a felújított elkerülő utat - fotókkal frissítve

Seregélyes - Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Fejér megye fejlesztési biztosa, Horváth Sándor, Seregélyes polgármestere és Kondrik Kornél, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese pénteken átvágták a nemzetiszínű szalagot, és ezzel hivatalosan átadták a forgalomnak a 62. számú főút seregélyesi elkerülőjét és a felújított 62. számú főutat, amely 11,5 tonnás burkolat megerősítést kapott.

Szabó Zoltán

Fotó: Molnár Artúr

Az építkezés során a Dunaújváros és Székesfehérvár közötti szakaszon a koronaszélességet 12 méterre növelték. A teljes szakaszon megújították a vízelvezető szikkasztót, burkolt árokrendszert építettek ki, és új fákat is ültettek. A felújítás öt szakaszon, félpályás forgalomterelés mellett történt. A 62. sz. főút fejlesztésének elengedhetetlen része volt a főút Seregélyest elkerülő  szakaszának megépítése. A 10,56 kilométeres új nyomvonalú út 7,5 méteres burkolatszélességgel és 12 méteres koronaszélességgel készült. Két körforgalmi csomópont, egy útkeresztezés, egy háromágú csomópont épült, valamint új közvilágítás létesült Seregélyes-Szőlőhegynél. A korábban elkészült perkátai, a most átadott seregélyesi elkerülő megépítésével és a burkolaterősítéssel a Székesfehévár-Dunaújváros közötti menetidő várhatóan 15 perccel csökken.

 

A 62. számú főút korszerűsítése nettó 7,1 milliárd forintból, a seregélyesi elkerülő pedig nettó 7,4 milliárd forintból, 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrásból valósult meg.

Címkék#Seregélyes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!