Hírek

2016.10.26. 14:49

Átadták az ösztöndíjakat

Székesfehérvár – A polgármester szerint az önkormányzat igyekszik egyre több lehetőséget biztosítani a fehérvári középiskolás és felsőoktatásban tanuló diákok tanulmányi előmenetelének segítése érdekében.

Buthy Lilla

Hagyományteremtő szándékkal hívta életre az önkormányzat az Alba Regia tanulmányi ösztöndíjat, amire fehérvári szakközépiskolások és fehérvári egyetemisták pályázhattak, közülük huszonegy diákot választottak ki.

Az idei tanévre szóló öt hónapos Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjban részesültek havi 10 ezer forintot, míg az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjat elnyerők havi 20.000 forintot kapnak támogatásként. Szerdán délután Cser-Palkovics András polgármester adta át a sikeres pályázóknak az ösztöndíjakat.

– Ilyen típusú ösztöndíjrendszer korábban nem volt. Úgy éreztük, szükség van erre, hiszen Székesfehérvár iskolaváros.

Ezért fontos, hogy oda tudjunk figyelni a középiskolásokra és a főiskolásokra is – mondta Cser-Palkovics András polgármester, majd hozzátette:

– Azt szeretnénk, hogy a felsőoktatásban tanulók száma folyamatosan gyarapodjon. Ennek egyik módja az ösztöndíjprogram, amit most elindítottunk. A polgármester elmondta, törekvéseik távlati célja, hogy a középiskolások később Székesfehérváron folytassák tanulmányaikat, majd felsőfokú tanulmányaik végeztével, itt alapítsanak családot, itt helyezkedjenek el a munkaerőpiacon.


Hangsúlyozta, a következő években is érdemes lesz pályázni, hiszen tágítani, bővíteni szeretnék az ösztöndíj- rendszeren belül elérhető támogatások összegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!