Hírek

2015.05.31. 17:41

Átvették az aranyat - Vereség után kezdődött a fieszta Fehérváron

Székesfehérvár - Bár kikapott az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a Ferencvárostól a Videoton FC, ünnepelni mégis volt miért, a bajnok fehérváriak a Magyar Király Szálló előtt vehették át az aranyérmeket.

Bobory Balázs

Az Üllői úton nem, Székesfehérváron viszont volt tüzijáték szombaton.

A Videoton labdarúgói a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen még kímélték Dibusz Dénest a bombákkal, ellenben este, az összecsapás után szépen világítottak a felrobbant pirotechnikai eszközök Fehérvár belvárosa felett.

Vereség után ünnepelt a bajnok Videoton, amely megérdemelten maradt pont nélkül a Fradi elleni, tét nélküli presztízsmeccsen, a zöld-fehérek sokkal többet tettek a sikerért, helyzeteikből kettőt kihasználtak, így aztán hét pontra faragták a tabellán a különbséget az aranyérmes Vidivel szemben.

Ez a hét pont így is azt mutatja, hogy fölényes diadalt aratott a piros-kék társaság a szezon során, igazából az egész éves teljesítményt tekintve nem volt ellenfele Joan Carrillo legénységének. A gólkirályt, Nikolics Nemanját is a Videoton adja, így volt mit ünnepelni a drukkerekkel szombat este.

A bajnokcsapat egy oldtimer, nyitott busszal gördült be a Magyar Király Szálló előtti térre, ahol már sok drukker várta a játékosokat, ismét hangos volt a tömeg, és természetesen remek a hangulat. A labdarúgók önfeledten integettek, mosolyogtak, a szezon végeztével most élvezhetik ki igazán a bajnoki siker mézédes ízét.

A bajnoki aranyérmeket is saját szurkolóik előtt kapták meg a játékosok, az MLSZ részéről Berzi Sándor akasztotta a medálokat a futballisták nyakába. Akadt, aki harapva tesztelte, más csókot lehelt rá, ez mindenkinek örökbecsű ereklye marad.

A bajnoki trófea is megjárta a magaslati levegőt, a drukkerek hangosan éljeneztek, bárki lóbálta a magasba a trófeát. Szép volt ez a szezon, a furcsa végjátékkal együtt, és reménykedünk, hogy a második aranyérem után nem kell sokat várni a harmadikra.

Jöhet egy újabb építkezés, még nem tudni, milyen mester irányításával. Ami biztos, készülhet a BL-selejtezőkre a Videoton FC. Az is igazi megmérettetés lesz.

Ferencváros - Videoton FC 2-0 (0-0)

Groupama Aréna, 6048 néző. Vezette: Kassai (Georgiou, Kelemen)

Ferencváros: Dibusz 6 Ramírez 7, Batik 6, Csukics 7, Bönig 6 Gyömbér 6, Somalia 6 Varga R. 6, Lamah 6, Ugrai 6 Böde 7. Vezetőedző: Thomas Doll.

Videoton FC: Pajovics 7 Brachi 5, Vinícius 5, Fejes 5, Szolnoki 5 Álvarez 4, Simon 5, Trebotic 5, Kovács I. 4 Ivanovszki 5, Feczesin 4. Vezetőedző: Joan Carrillo.

Csere: Brachi helyett Heffler T. (66.perc), Feczesin helyett Oliveira (74.), Simon helyett Kocsis G. (81.)

Sárga lap: Ramírez, illetve Vinícius, Szolnoki, Brachi.

Gólszerző: Böde (47. perc), Csukics (70.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!