Hírek

2014.08.18. 19:35

Augusztus 20-i programok Fejér megyében

Még tartogat a város meglepetéseket a fehérváriaknak és az ide látogatóknak.

Tordas Augusztus 20-án délelőtt tíz órakor ünnepi szentmisével, majd kenyérszenteléssel egybekötött ökumenikus megemlékezéssel köszöntik az államalapítást a huszonötödik éve megrendezett falunapon. Új játszóteret is avatnak, amit délután ad át a községnek Juhász Csaba polgármester. A Maya trió nosztalgia összeállítása után 17 órától Kolompos mulatság szól a gyerekeknek, 18 órakor Maksa Zoltán humorista lép fel. Utána Kelemen Kabátban-koncert, majd 21 órakor tűzijáték köszönti a tordasiakat, amit a Copy Con zenés-táncos utcabálja zár az éjszakában.

Vértesacsa Sorki Sala Andor festő és grafikus műveiből nyílik kiállítás Feltámadnak szent királyok címmel Vértesacsán augusztus 20-án, 15 órakor a művelődési házban. Ünnepi beszédet mind Kovács Zoltán polgármester, a művésszel beszélget Kara Nikoletta, a Vértesacsáért Egyesület elnöke.

Székesfehérvár Még tartogat a város meglepetéseket a fehérváriaknak és az ide látogatóknak. Gyakorlatilag már azzal is részeseivé válunk a nemzeti ünnepünk színes programjainak, ha végigsétálunk a Fő utcán. A Városház tértől a Magyar Király Szállóig játszóház, élőszereplős társasjáték, óriáskirakó, pantomim művészek, sólyomröptetés, jelmezes trónfotózás és gólyalábasok előadása vár kicsiket és nagyokat egyaránt. Fél 11-kor a Bazilikában kezdődik a szentmise, majd megszentelik az új kenyeret. Az óriásbábok felvonulása fél 5-kor indul a Koronás Park elől. A Koronás Park Fő utca Kossuth utca útvonalon haladva érnek el a Szent István térre. Az óriásbábok menete után 18 órakor kezdődik az Díszközgyűlés, ahol a hagyományokhoz híven átadják az ünnepi kitüntetéseket és díjakat. Esős idő esetén a Városháza Dísztermébe költözik az esemény. A XIX. Nemzetközi Néptáncfesztivál megnyitója 20 órakor kezdődik a táncegyüttesek gálaműsorával Városház téren, ha rossz lesz az idő, a Vodafone Sportcentrumban. A világkörüli utazás tánccal, zenével és kóstolóval folytatódik a Malom utcai Táncházban, ahol ezen a napon Észak-Ciprus lát majd mindenkit vendégül. 23 órakor ünnepi tűzijátékkal zárul a nap Palotavárosi tavaknál

Kisfalud . Tornyai Gábor, az öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa áldja meg az új kenyeret 15 órakor, majd majd Pitti Katalin Liszt Ferenc-díjas operaénekes ad ünnepi műsort a Közösségi Házban. A programok után a résztvevőket borral és zsíros kenyérrel kínálják.

Martonvásár Augusztus 19-én 16 órakor adják át a felújított járási hivatalt. Ünnepi beszédet mond Tállai András államtitkár, köszöntőt Szabó Tibor polgármester és Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Augusztus 20-án 9.30-kor kezdődik a városi ünnepség a templomkertben és a Szent László gyalogsétánynál, annak átadása. Közreműködik: Tolcsvay Béla előadóművész-zeneszerző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!