Hírek

2017.07.23. 19:10

Felbőgtek a motorok Ercsiben - Tuning- és hangcsodák az Duna-parton

Július utolsó előtti szombatján második alkalommal sorakoztak fel autók és motorok az ercsi Duna-parton, márkafüggetlenül.

Szanyi-Nagy Judit

Ercsiben és a város vonzáskörzetében sok autó- és motorrajongó mozog. Mutatja ezt az is, hogy a kezdetben esős rendezvényen egymást követve sorakoztak fel a különböző márkájú autók és motorok. Sokan csak megmutatni érkeztek járművüket, többen azonban részt vettek a különféle versenyszámokban is, legyen az szépségverseny, kipufogó- vagy hifi-hangnyomásverseny, netán autós ügyességi verseny.

A Váchartyánból érkezett Tóth László például hét éve tulaja a képen látható autónak, de csak tavaly kezdett el komolyabban foglalkozni vele. Sorra járja az autós rendezvényeket, leginkább a zenés mérés érdekli, most is megmérettette járművét. Családtagjai, a képen látható fiatalok is nagy imádatot tanúsítanak az autók felé: a gyerekek nem győztek ki- és beszállni a verdából , kormányt tekergetni, és persze érdeklődni a közeli hangnyomásverseny iránt, melyen László music mini kategóriában első lett. Ez a versenyszám igazán figyelemfelkeltő volt: a basszus csak úgy dübörgött a nyomáspróbák idején, amelynek hangját talán még jobban erősítette a Duna-parti helyszín.

A kisebbek (balról jobbra), Tóth Levente Gábor, Tóth Attila Béla és Tóth László Bálint Váchartyánból, a mögöttük álló Ujj Bálint László Galgamácsáról érkezett a találkozóra

Több klub szervezésében valósult meg múlt szombaton a II. Ercsi Autó-, Motor- és VII. Suzuki-találkozó. A Duna-parti helyszínt a program szerint 10 órától vehették be a kiállítók és az érdeklődők,
a versenyek 11 órakor kezdődtek. Vagyis kezdődtek volna, ha a vihar nem lehetetleníti el a szervezők dolgát, akik végül jól reagáltak a helyzetre. Így a programokat, csúszással ugyan, de többségében megtartották - a résztvevők nagy örömére.

A motorosok is büszkén hirdették motorimádatukat

Volt, aki többször is indult az autós ügyességi versenyen (melyen bóják között kellett szlalomozva tolatni, illetve egy megadott szakaszon minél hamarabb gyorsulni), és a versenyzők egymás "tudását" is megcsodálták, például a hangnyomásversenyben. A jármű nélkül érkezők pedig felnikitartó versenyben próbálhatták ki magukat, sőt, ha kedvük támadt, motorcsónakázhattak is egyet-kettőt a Duna vizén. Szomjat oltani és éhséget csillapítani a közeli étteremben lehetett, valamint a helyszínen lángost is vásárolhattak az ínyencek.

A 147,8 decibelnél a biztonság kedvéért már lefogták a szélvédő üvegét

Az ügyességi verseny győztese Skadra Sándor lett, 49 másodperces idővel. A nagyjából öt kilogrammos felnit férfi kategóriában Szépvölgyi László tartotta ki a legtovább, egészen 1 perc 56 másodpercig, míg női kategóriában 40 másodperces eredményével Lázár Cintia végzett az első helyen.

József 1 perc 54 másodpercig tartotta ki a felnit

A hangnyomásversenyben több kategóriában díjazták az indulókat. Az első helyezések a következőképpen alakultak: kezdő: Vurczinger Gábor (144,0), haladó: Kovács Sándor (147,8), profi: Varga Zoltán (152,2), ultimate: Kaufmann Péter (152,7), music mini: Tóth László Gábor (137,4), music light: Szabó Szilveszter (139,9), music max: Farkas Sándor (147,1), music open: Ruzicska Péter (149,4), benzin: Czinege Zoltán (126,26), diesel: Velics Csaba (121,18) és motor kategóriában: Vékony Sándor (123,52 decibel).

- Most pihenünk két hónapot, aztán újra belevágunk a szervezésbe. Ez nem könnyű feladat, de minden nehézség ellenére megtesszük, hiszen van igény erre a rendezvényre, és a csapat is jó, mind a résztvevőket, mind a szervezőgárdát tekintve - mondja Molnár Krisztina szervező. A jövő évi dátum sem titok: július 21-én rendezik meg a III. Ercsi Autó-, Motor- és VIII. Suzuki-találkozót. Csak győzzük kivárni!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!