Hírek

2016.12.11. 11:10

Az áldozatvállalás díja - Fejér megyéből is várják a jelöléseket a díjra

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik alapítója, gróf Zichy Mária Terézia emlékére létrehozott Jószolgálat-díj zsűritagjai között van Révész Szilvia is, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója. Fejér megyéből is várják a jelöléseket.

Fejér Megyei Hírlap

A Jószolgálat-díj célja a különböző területeken szociális munkát végzők áldozatos és példaértékű munkájának bemutatása, valamint a különböző szociális életpályák népszerűsítése és azok társadalmi elismertségének növelése. A zsűri a pályázó szakmai előélete, tapasztalatainak sokszínűsége, és a munkája során elért eredmények alapján bírálja el a beérkező pályázatokat. A díj jelentőségét és hiánypótló jellegét mutatja, hogy népszerűsítésében és a megfelelő díjazottak kiválasztásában szerepet vállalt valamennyi Magyarországon működő segélyszervezet.

Így a zsűritagok között megtalálható a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt és a Johannita Segítőszolgálat delegáltja is.

A Jószolgálat-díj népszerűsítésében nagyköveti szerepet vállalt Csuja Imre színművész és Szalóki Ági énekes. Lehetőség van civil kategórián belül szakmán kívüli, de a szociális területen sokat tevő személy vagy csoport elismerésére, emellett életműdíj átadására is. Egy díjat a közönségszavazatok alapján adnak majd át.

A díj alapításának napján a Dunába palackpostát dobtak. Az egyiket Dunavecsén fogták ki, egy nyolcgyerekes családhoz került. A kép jobb oldalán, zöld ruhában látható Révész Szilvia Fotó: Az alapítvány

A Velencén élő Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója is a zsűritagok között van. Szilvia arra hívja fel a figyelmet, hogy Fejér megyében is jelöljenek az emberek olyan szociális munkásokat, akiket érdemesnek tartanak az elismerésre.

Szilvia segélymunkásként a világ sok részén dolgozott, például Nyugat-Szaharában, Malawiban, Mongóliában. Cikkeket ír párkapcsolati témákban, tanácsokat ad, előadásokat tart a hozzá forduló családoknak.

Férje, Révész Lajos a fehérvári baptista gyülekezet lelkipásztora. Középiskolai tanári munkája mellett önkéntesként kezdte a munkáját a Baptista Szeretetszolgálatnál, ahol 2001-től főállású munkatársként dolgozik. Szilvia a Fogadj Örökbe támogatási program elindítója és vezetője, mely Magyarországon az első ilyen jellegű segélyprogram. 2003-2004-ig férjével és négy gyermekével Mongóliában élt, ahol a segélyszervezet munkáját vezette. Szilvia a Cipősdoboz akció karácsonyi karitatív kampány vezetője is.

- Amikor világunkban egyre csak a pénzről hallani, amikor látszólag minden anyagi természetűvé válik körülöttünk, amikor oly sokan (és egyre többen) a siker egyetlen fokmérőjének a javak meglétét és gyarapítását látják, talán még soha nem volt időszerűbb egy olyan díj alapítása, amely a valódi emberi értékeket, a tenni akarást, az áldozatvállalást, a jószolgálati tevékenységet ismeri
el - kezdte Szilvia, majd hozzátette:

- Mert a szűk, szakmai körű elismertség, az, hogy mi segélymunkások egy-egy nehéz időszak zárásaként, vagy egy újabb nyitányaként képzeletben fejet hajtunk kollégáink kiemelkedő teljesítménye előtt, önmagában kevés: de egy tekintélyes díj, amely méltó küldetéséhez, megteremtheti a méltatott személy széles társadalmi megbecsültségét, ráirányítva a figyelmet mindazokra, akik e nehéz hivatást választották életük céljául. A díj honlapján lehet jelölni január 31-éig bárkit, aki példamutatóan sokat tesz másokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!