Hírek

2017.08.03. 19:40

Az anyatejes táplálás világnapját ünnepelték Bodajkon

BODAJK Az augusztus 1-jei anyatejes táplálás világnapját tegnap ünnepelték Bodajkon, a régi mozi épületében.

Szanyi-Nagy Judit

A délelőtti eseményen a korábbi, jelenlegi és a jövőbeli védőnők is megjelentek, az érdeklődő szülők és gyermekeik mellett. - A taglétszám évszakonként változó, függően a nyaralástól vagy éppen a betegségektől. Átlagosan öt-tíz anyuka állandóan jelen van a baba-mama klub alkalmain, egy vagy több gyermekkel - meséli Répásy Anita védőnő. Ezeken a találkozókon énekes vagy kreatív foglalkozásokat tartanak, sokak számára érdekes témákat dolgoznak fel, és néha még előadókat is hívnak.

A mostani alkalom abban különbözött a többitől, hogy ezúttal az anyatejes táplálás világnapját ünnepelték, amely világnapról már legalább tizenöt éve megemlékeznek.- Az utóbbi időszakban egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az édesanyák - osztja meg velünk tapasztalatait a védőnő. Ezúttal Wurczinger Lóránt polgármester mondott köszöntőt, majd egy óvónéni énekes-furulyás műsorral szórakoztatta a kicsiket és a szülőket.

- A szoptatás ideális a baba és a mama számára is, ugyanis a táplálás mellett nagyfokú érzelmi kapcsolat alakul ki kettejük között - részletezi Anita a világnap lényegét, melyet, ha a napján, augusztus elsején nem is, de a hónap első hetében biztosan megünnepelnek. - Eddig főként előadásokat szerveztünk erre a napra, de a mostani melegben úgy gondoltuk, egy kötetlenebb esemény lenne a legmegfelelőbb - teszi hozzá.

Judit a nemsokára kétéves Petivel és a négyéves Lilivel érkezett a szoptatás világnapja alkalmából rendezett eseményre - a gyerekek mindent kipróbáltak, amit csak lehetett
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A háromhetes kisgyermekektől kezdve a négyévesig nagyjából húszan vettek részt a rendezvényen, de kismamák is ellátogattak az alkalomra. A helyszín a régi mozi épülete volt. A játékokat a védőnői tanácsadó, illetve a baba-mama klub mint önszerveződő csoport biztosította. A harminc-negyven éves cicától kezdve a legmodernebb csörgőkig, gurulós pókokig minden megtalálható volt itt.

Az önkormányzat ezúttal is támogatta a rendezvényt: a dekoráció mellett a vendéglátásban is segédkeztek. Péksütemények, kölesgolyó, ásványvíz és gyümölcslé is volt, a szülők pedig virágot, valamint egy szívhez csatolt üzenetet kaptak. - Apróság ez, de az anyukák értékelik. Én pedig őket értékelem, hiszen a szervezés nem elég: ők is kellenek a sikerhez - emeli ki a védőnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!