Hírek

2017.02.22. 12:30

Az elfagyott vízórák miatt fekete a víz

Velence - Korábban már megírtuk, Velence több részén feketés víz folyik a csapokból.

Laci Patrícia

Az ügy kapcsán kedden megkerestük az illetékes vízszolgáltatót, a DRV Zrt.-t, a választ ma délelőtt kaptuk meg, melyben megfogalmazták, a vízóra elfagyások okozták a problémát.

- a nagy hideg miatti vízóra elfagyások során az Ercsi-Velence távvezetékben a vízmozgás felkeverte a leüllepedett vas mangán oxidot, és az a település elosztó hálózatba került, amely érzékszervi kifogásoltságot okoz. Ez a keverék a folyamatos hálózat öblítés során lerakódott és az esetleges nyomás változás , vízmozgás felkeveri ezt jelenleg is a rendszerben. Ennek megnyugtató és tartós eltávolítása mechanikai tisztítással , szivacsos mosatással orvosolható - mondta Rákóczi Zsuzsa, kommunikációs csoportvezető.

Jelenleg a DRV Zrt. munkatársai a mechanikai tisztítás előkészítését végzik, mivel az érintett csőhálózat 160 km hosszú, így a tisztítás megfeszített munkát igényel. A vízminőség gondok kezelésére hálózatöblítést végeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!