Hírek

2014.12.26. 12:28

Az előrejelzések szerint hazánkat is eléri a téli időjárás

A meteorológiai előrejelzések szerint a hét végére havazás éri el az országot, ezért fontos, hogy a télen szükséges óvintézkedéseket mindenki megtegye, különösen az utazásra készülők.

Az ország egyes részein hófúvásra is számítani kell, amely tovább nehezíti a biztonságos közlekedést. A téli közlekedés során csúszós, jeges utak, hótorlaszok, lezárt útszakaszok és csökkent látótávolság nehezítik a vezetést. Minden esetben fontos tájékozódni az aktuális meteorológiai helyzetről és útviszonyokról, továbbá csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival szabad elindulni. Készülni kell arra, hogy a gépjármű elakadhat, a jármű felszereléseit, illetve az öltözetet ennek megfelelően tanácsos összeállítani. Gyalogosan és gépjárművel is fokozott óvatossággal kell közlekedni. Akik a tömegközlekedést választják, számítsanak az esetleges késésekre és a megnövekedett várakozási időkre.

Az intenzív havazás kárt okozhat a közműellátásban is, ezért otthonunkban is fel kell készülni egy esetleges áramkimaradás lehetőségére. Kérjük, hogy havazás, hóvihar esetén folyamatosan kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem VÉSZ alkalmazását és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalát, ahol azonnali és pontos információkhoz juthat. A téli veszélyekről és azok megelőzéséről részletes információkat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldalán találnak. Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján olvashat. Kérjük figyeljék a katasztrófavédelem közleményeinket! Veszélyhelyzetek a téli közlekedésben A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Fehérvár Televízió közös figyelemfelhívó kisfilmje a téli közlekedés veszélyeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!