Hírek

2014.11.28. 17:50

Az elszakított testvérpárokért - Még mindig lehet licitálni a felajánlott alkotásokra

A Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület művészeti aukcióján összegyűjtött pénzt arra fordítják, hogy az állami gondozott, szétszakított testvérpárok együtt tölthessenek egy élményekben gazdag hetet.

Sebestyén Lilla

Idén is rengeteg művész, például Koppány Attila, Szekeres Emil, Kocsis Balázs, Szentes Ottokár és Polyák István ajánlotta fel egy-egy alkotását - festményt, szobrot, csipkét vagy bútort - a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület részére, akik azokat egy nemes cél érdekében elárverezzék, és a befolyt összegből tábort rendezzenek a szétszakított, állami gondozott testvérpároknak.

Janó Andorné Ildikónak a gyerekek egy rajzzal köszönték meg a segítségét, a látogatókat pedig  műsorral köszöntötték

- Tizenöt éves az egyesület, és eddig mindig sikerült megoldani, hogy a gyermekek el tudjanak menni egy évben egyszer táborozni, a havi két három testvértalálkozó mellett. Bízunk abban, hogy idén sem lesz ez másképp - mondta el Janó Andorné Ildikó, az egyesület vezetője, aki a következő tábor terveit is vázolta:

- Július végén, augusztus elején Balatonfenyvesre egy ifjúsági táborba szeretnénk levinni a gyerekeket egy hétre. Pont megfelelő lenne a helyszín, mert úgy el tudjuk szállásolni a gyermekeket, hogy a testvérpárok egy szobában lehetnek. Ezzel egy kicsit még családiasabbá tehetjük a légkört, ami nagyon fontos mesélte Ildikó, majd azt is hozzátette, hogy bár a tábor a felnőtteknek igen fárasztó, megéri, mert csodálatos, ami ott történik.

A Vigyázó Kéz művészeti aukcióját csütörtökön rendezték az Igézőben, ahol a kiállított negyvennyolc alkotást már a rendezvény előtt két héttel megtekinthették az érdeklődők.

Sajnos, az aukción nem kelt el minden mű, így az árverés tovább folytatódik elektronikus formában,.

Licitálni a továbbiakban a http://jotekonysagi-arveres.vigyazokez.hu weblapon lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!