Hírek

2016.07.01. 12:17

"Az eredmények magukért beszélnek " - A leváltásáról kérdeztük L. Simon Lászlót

Hivatalos értesítést nem kapott, maga is érdeklődve várja a fejleményeket – nyilatkozta lapunknak pénteken délelőtt L. Simon László, amikor leváltásáról kérdeztük.

B. Kiss László

A Miniszterelnökség kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárát Kápolnásnyéken interjúvoltuk meg pénteken, ahol egy előre eltervezett hivatalos programon vett részt. L. Simon Lászlót Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki bejelentése kapcsán kérdeztük. Mint azt megírtuk, a miniszter ekkor sajtótájékoztatón mondta el, hogy megválik a Fejér megyei államtitkártól, mert az elmúlt két éves munkát értékelve nem elégedett a rábízott területen elért eredményekkel. Elsőként a leváltásának körülményeiről kérdeztük L. Simon Lászlót.

– Én semmi mást nem tudok mondani, mint hogy erről hivatalos értesítést még nem kaptam. Az újságokból értesültem arról, hogy Lázár János csütörtökön mit mondott a kormányinfón. Ahogy a sajtó, úgy én is érdeklődve várom a fejleményeket.

– Ezek szerint a meglepetés erejével hatott a hír?

– Nem. Lelkileg föl voltam rá készülve...

– Mi lesz ezután? – Dolgozom tovább. Nem tudom meddig leszek államtitkár, senki nem mondta hivatalosan, hogy nem leszek államtitkár. Másrészt országgyűlési képviselő vagyok. Itt van a Velencei-tó és itt van a szülővárosom, Székesfehérvár. Bőven van mit tennem mint a parlamentben, mint a frakcióban, mint Fejér megyében. Feladat is van, munka is van, lehetőség is van, ki kell használni. Azt az egyet biztosan tudom, hogy Orbán Viktor és a frakció, a mi politikai közösségünk – úgy mint eddig – a jövőben is számíthat a munkámra.

– Miként értékeli egyébként a saját munkáját?

– Tegnap újabb öt pályázatot nyújtottunk be a nemzeti kastély-, illetve várprogramban. Ezzel 19-ra nőtt a benyújtott pályázatok száma. Ha most még benyújtjuk a kisvárdai pályázatot, akkor az első körben levő 33 milliárd forintot le is kötöttük a nemzeti kastélyprogramban, illetve a várprogramban. Ez ez egyik legsikeresebb Európai Uniós program. Én nem gondolom, hogy ezzel baj lenne. A budai várban gyönyörűen haladunk, sikeresen lezártuk a főőrségi épület közbeszerzését. Nemsokára indulhat az építkezés. Én azt gondolom, hogy az eredmények magukért beszélnek – mondta el lapunk kérdéseire válaszolva L. Simon László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!