Hírek

2013.03.20. 17:51

Az esélyegyenlőséghez az állásinterjú próbája is hozzátartozik

Hogyan kell viselkedni bizonyos élethelyzetekben, például egy sorsdöntő állásinterjún? Mit és hogyan kell előadni? Ezt modellezték, erre kerestek, mutattak mintákat, a diákok aktív közreműködésével.

Szilvási Dániel és Telepo Zsófia  vezényelték a helyzetgyakorlatokat (Fotó: Gregority Antal)

Az esélyegyenlőségi tematikus hét egyik érdekes epizódja volt a szerdai, Húsvétra hangoló kézműves, foglalkozás, illetve humoros, játékos drámafoglalkozás az Alba Plazában. Az Arany János szakiskola diákjai szakmaprogramjuknak megfelelelően asztalos, textiltermék összeállító, konyhai kisegítő, virágkötő készíthették el kézműves alkotásaikat Megyerné Fodor Zsuzsanna és Sebestyénné Oroszi Ágnes tanárok vezetésével. A "színjátszók" egy külön terembe vonultak, miután a foglalkozásokat koordináló Quintus Konrád rövid bevezetőjét meghallgatták. Két drámapedagógus, Telepo Zsófia és Szilvási Dániel instruálásával különböző élethelyzeteket próbáltak modellezni. Készülvén a nagybetűs életre, azt is, hogy a sorsdöntő állásinterjún hogyan kell viselkedni, mik a célravezető minták. A tematikus hét első eseményét szerdán a Piac tér melletti Várkapu parkban rendezték, ahol az Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola diákjai láttak neki a park rendbe tételének. Kapáltak, gyomláltak, s virágokat ültettek, de a hét folyamán a padok rendbe tételére is szánnak időt majd. Vámos Zsolt, az Alba Plaza igazgatója űgy vélekedett, hogy a tösténkedő fiatalok mindenekelőtt példát mutatnak munkálkodásukkal.

-Nem csak a város szépülése a fontos, hanem, hogy a közösség minden tagja részt tudjon venni mindebben, épek és fogyatékkal élők egyaránt - tette hozzá Róth Péter alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!