Hírek

2015.05.02. 16:15

Az eső elmosta a közös ballagást

Székesfehérvár – Tizenhat középiskola 66 végzős osztályának több int 1600 tanulója ballagott el szombaton a megyeszékhelyen. A Városház téri közös búcsúztatás az eső miatt elmaradt.

B. Kiss László

Az iskola zászlójával az élen járták körbe az épületet a ballagók
Fotó: Molnár Artúr

Székesfehérváron valamennyi középiskolában szombaton tartották a ballagást. A végzősök reggel kilencre, a Városház térre meghirdetett közös búcsúztatását az eső miatt lefújták. Mint a falat kenyér, úgy kellett már a csapadék, most azonban nagyon rosszkor jött: a ballagók az iskolájukban is beszorultak a tornaterembe. Így volt ez legalábbis a Kodolányi középiskolában, ahol négy nappali és egy végzős osztályt búcsúztattak. Az alsóbb évesek virágdíszbe öltöztették a folyósokat, s orgona illat töltette be a tornatermet is. A szülők, a hozzátartozók és más meghívottak az iskola nagy előadótermében kivetítőn kísérhették végig az ünnepséget, s az udvaron, illetve az osztálytermekben nyílt alkalom a közös fotó elkészítésére.

Cser-Palkovics András polgármester a népszerű közösségi oldalon közzétett üzenetét Mészáros Attila alpolgármester tolmácsolta a felnőtté válás küszöbét átlépni készülő kodolányis diákoknak. A ballagóktól az alsóbb évesek és az iskola igazgatója, dr. Kovács Lászlóné is elköszönt, s beszéddel búcsúztak el a ballagók is. A végzősök fát ültettek az iskola udvarán, szalagot kötöttek az intézmény zászlajára, s közülük a legkiválóbbak emlékplakettet, illetve egyéb jutalmakat vettek át. A végzősökre már mától, azaz hétfőtől kemény napok várnak: a magyar után a matematika, a történelem majd az idegen nyelvek kerülnek sorra az érettségi vizsgák alkalmával.

Címkék#ballagás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!