Hírek

2017.01.19. 19:50

Az év kedvenc babanevei

Székesfehérvár - Íme a tavalyi esztendő legnépszerűbb babanevei! Születtek Hannák és Sárák, Noelek és Leventék is.

S. Töttő Rita

Édesen gügyög anyukája ölében Tóth Szabolcs, aki tavaly július 7-én látta meg a napvilágot. A fehérvári Tóth Krisztiánné Tünde és férje mindenképpen hagyományos férfinevet szerettek volna választani kisfiúknak, ahogy korábban a most négyéves Petrának is.

- A Szabolcs olyan szép, magyar névnek tűnt, aminek szívesen neveztük volna el kisfiúnkat, ezért ezt is választottuk - meséli Tünde, aki úgy véli, nem attól lesz különleges egy kisgyerek, ha különleges nevet kap.

- Manapság egyébként újra divat a hagyományos név, lassan az lesz a különleges, ha valakinek hagyományos neve van - teszi hozzá nevetve. Sok szülő osztja a véleményét Székesfehérváron, ezért megkértük a székesfehérvári önkormányzat hatósági főosztályát, segítsenek összeállítani a 2016-os év legnépszerűbb babaneveit.

Tóth Krisztiánné Tünde Szabolccsal, a tavaly született kisfiúval. Kislánya, Petra pedig most négyéves Fotó: Koppán Viktor

A tavaly született kislány csecsemők számára a leggyakrabban választott név a Hanna volt ismét, ezt követte az Anna, Zoé, Jázmin és a Zsófia, majd pedig az Emma, Boglárka, Luca, Lili, Léna és a Luca. Sokan választották kislányuknak tavaly a Nóra, Sára, Viktória, Laura, Maja, Lilla, Dorina, Dóra, Gréta, valamint a Fanni neveket is Székesfehérváron.

A fiúk sem panaszkodhatnak, az ő sikerlistájukon is szerepelnek hagyományos és különleges nevek egyaránt: a legtöbben tavaly Bencének nevezték el babájukat Székesfehérváron, de sokan döntöttek a Máté, Levente, a Dominik mellett is.

De született sok Noel, Dávid, Ádám és Marcell, valamint Dániel, László, Milán és Péter is. Népszerű volt az Áron, Balázs, Zalán és a Kristóf, ahogy a Tamás, Zoltán, István és a Márk név is.

Kíváncsian várjuk a 2017-es év legkülönlegesebb székesfehérvári neveit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!