Hírek

2017.04.07. 16:20

Horváth Angéla lett "Az Év Vízügyi Dolgozója"

"Az Év Vízügyi Dolgozója" miniszteri díjat vett át Horváth Angéla, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője, a víz világnapja alkalmából.

Szanyi-Nagy Judit

Bár Horváth Angélát a munkáján kívül más eddig nem kötötte Székesfehérvárhoz, nem bánta meg, hogy itt helyezkedett el: a közeli Velencei-tó és a Balaton számos potenciált rejt magában egy olyan embernek, akinek "mindene a víz".

- Pécsett műszaki szakközépiskolába jártam, mélyépítő technikusként végeztem - mesél a kezdetekről. - Egy kisebb kihagyás után elhatároztam, mindenképpen mérnöki pályára megyek majd; a lehetőségek közül pedig a vízügyi pálya volt a legszimpatikusabb. Egyébként is vízszerető ember vagyok, szabadidőmben gyakran vízitúrázom, ritkábban pedig sárkányhajózom - teszi hozzá.

Horváth Angéla Az Év Vízügyi Dolgozója címet nyerte el - eddig összesen nyolcan vehették át a miniszteri elismerést, huzamosabb időn keresztül végzett, példamutató munkájuk elismeréséül
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Felsőfokú tanulmányait a bajai főiskolán végezte, 2001-ben mégis a fehérvári Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóságnál kezdett dolgozni. - Tulajdonképpen a diplomamunkám elkészítésekor már az igazgatóságon voltam állásinterjún. Így, mióta lediplomáztam, lassan tizenhat éve, a vízügyi igazgatóság munkatársa vagyok - mondja. Angéla jelenleg a Vízrendezési és Öntözési Osztályon dolgozik osztályvezetőként, korábban a vízkészletgazdálkodási területen dolgozott mint osztályvezető.

- Magyarország első vízgyűjtő gazdálkodási tervének megvalósításában is részt vettem mint csoportvezető, az igazgatóság közreműködésével. Most pedig a 2014-2021-es európai uniós pályázati időszakban veszek részt, amelyben Fejér megye dombvidéki fejlesztése kiemelt szerepet kap. A három fő projekt összességében 7,05 milliárd forint keretösszeggel működik: a Váli-völgy vízrendezési feladatai, a Szent László-patak rehabilitációja és a fehérvárcsurgói tározó árvízvédelmi fejlesztése valósul majd meg - mondja.

A miniszteri díjra az igazgatóság terjesztette fel, s a víz világnapja alkalmából, az országban nyolcadikként vehette át Angéla az elismerést. - Megható ez a díj, de úgy gondolom, a vízügyi igazgatóság volt és mostani vezetőinek, kollégáinak a támogatása, munkája nélkül nem nyerhettem volna el. Ez igazából egy csapatmunka eredménye, bármennyire is benne van az ember személyes munkája, kitartása - emelte ki Angéla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!