Hírek

2017.04.06. 20:29

"Az igazságosság a jó kampány" - Botka László Székesfehérváron tartott utcafórumot

Utcafórumot tartott csütörtökön kora délután a fehérvári belvárosban Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje.

Kocsis Noémi

A Pláza előtti téren gyűlt össze egy kisebb tömeg csütörtökön ebédtájban, ahova Botka Lászlót várták. A Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltjét és kampánystábját a párt helyi szervezetének elnöke, Márton Roland fogadta. A szegedi polgármesterként is regnáló Botka László a Tegyünk igazságot - Fizessenek a gazdagok! mottó jegyében járja e napokban az országot, a kampánykörút tegnapi állomásán legnagyobb részt nyugdíjaskorúak igyekeztek kérdéseket feltenni a politikusnak. Ilyen kérdés volt a rendőrség és a bíróságok helyzete is, de volt, aki a baloldali megosztottságról kérdezte a miniszterelnök-jelöltet. Lapunk kérdésére, miszerint mi a véleménye a baloldali pártok között jelenleg tapasztalható széthúzásról, s milyen esélyei vannak e helyzetben az összefogásnak, Botka László úgy reagált, "önmagában az összefogás nem vezetne eredményre a 2018. áprilisi választásokon."

- A legnagyobb kihívás most számunkra az, hogy növeljük a szavazótáborunkat.

A kormány leváltása, az igazságtalanság megszüntetése - ezeket hangsúlyozta csütörtöki utcafórumán Botka László
Fotó: Koppán Viktor

A kérdésre, hogyan kívánják megszólítani azon tömegeket, akik többszörösen csalódtak a jelenlegi politikai paletta szereplőiben, a miniszterelnökségre aspiráló szegedi polgármester úgy válaszolt, éppen ezen vannak jelenleg a munkatársaival, nem könnyű munka, de folyamatosan dolgoznak rajta. A választások eredményével kapcsolatosan még korainak látja az esélylatolgatást, ezért számmal nem is fejezné azt ki egyelőre, tette hozzá. Esélylatolgatás helyett a következő hónapok munkáját és annak eredményét tartja szem előtt.

Miért az igazságosságot tűzték mottónak a zászlajukra és a kampány mottójának? - szólt utolsó kérdésünk, erre Botka László kérdéssel felelt.

- Miért, kampányolt valaki ezzel a fogalommal az elmúlt évtizedekben? Nem. Úgy gondoljuk, az embereknek tényleg erre van most szükségük ebben az országban. Ezért kampányolunk amellett, hogy a gazdagoknak nagyobb terhet kell vállalniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!