Az oktatást újjá kell szervezni

2016. január 29., 19:01 szerző: Szabó Zoltán
komment
Székesfehérvár – Komáromi Zoltán, az Együtt elnökségi tagja és Buth Sándor, a párt önkormányzati képviselője szerint újjá kell szervezni az oktatási rendszert Magyarországon. Hozzátették: mindezt értelmes módon, egyeztetve kell megtenni, nem „reformlázra”van szükség.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Erről a Székesfehérvári Tankerület előtt tartott sajtótájékoztatójukon beszéltek a politikusok. Komáromi Zoltán szerint látszik, hogy nagy a baj. Külön pikánsnak tartja, hogy a miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozó nyílt levelének 21 ezer csatlakozója között a fehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános   iskola tanárai is szerepelnek. (Arra utalt, hogy – amint fogalmazott – ott találkozott Orbán Viktor Simicska Lajossal , és az intézmény vezetője volt a jelenlegi köznevelésért felelős helyettes  államtitkár.) Komáromi úgy véli, hogy több oktatói szabadságra, kevesebb papírmunkára, és központosított ankétok helyette nagyobb önellenőrzési hatáskörre van szükség. Kiemelte, hogy a magyar oktatás problémái nem 2010-ben kezdődtek, ám a Fidesz az átgondolatlan és erőszakos központosítással csak rontott a helyzeten.

Buth Sándor képviselő hozzátette, hogy a túlzott centralizálás az oktatásban sem helyes. Székesfehérvár önkormányzata eleget tesz fenntartói kötelességének, és biztosítja a köznevelési intézmények működését. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) azonban rosszul működő mamutszervezetként nagyon nehezen tud eleget tenni feladatának. Buth kijelentette: pártja szolidáris a pedagógusokkal. Elmondták azt is, hogy az Együtt józan középúton járó javaslatokat dolgozott ki az oktatás javításáért, a gyermekek esélyegyenlőségéért, a tanárok jobb megbecsüléséért.

 

Szabó Zoltán

2016. január 29., 19:01 szerző: Szabó Zoltán

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...