Hírek

2014.10.01. 19:55

A mozgássérült gyerekek is együtt játszhatnak kortársaikkal a Halesz-parkban

Székesfehérvár - A város színeiben pompázó, piros és kék színre festett kerekesszékes hintát adtak át szerdán a Halesz ligetben. A speciális eszköz terápiás célokat is szolgál majd.

Buthy Lilla

A támogatók és az önkormányzat összefogásával, 2 millió 700 ezer forintból valósult meg a szimbolikus fejlesztés. A Halesz, a város legnépszerűbb parkja, mindig rengetegen töltik itt a szabadidejüket, sporttal vagy éppen játékkal. Valódi közösségi tér, éppen ezért fontos, hogy tényleg mindenki örömét lelhesse benne.

A kerekesszékes hinta környezetét körbekerítették és kialakítottak egy speciális lengőajtót és burkolatot is, hogy a kerekesszékes emberek is tudják használni. A terület előtt egy tábla tájékoztatja a szülőket és a gyerekeket, hogyan kell használni a speciális hintát. A biztonságos használat érdekében, kizárólag kísérővel érkező kerekesszékesek vehetik igénybe.

- A hinta megvásárlásához júliusban adománygyűjtés indult. Nem csak egy ilyen hintát tervezünk, a jövőben a város több pontjára szeretnénk hasonló eszközöket telepíteni - mondta el a város polgármestere, Cser-Palkovics András, majd hozzátette: A pénteken nyíló Seuso-kiállítás helyszínét is akadálymentessé teszik, így mindenki megnézheti az október 3-án hazatérő ezüst kincseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!