Hírek

2017.08.19. 18:15

Az Öreghegyi Mulatságon egy órával korábbra tervezik a ünnepi tűzijátékot

A várhatón viharosra forduló időjárás miatt a tervezettnél egy órával korábban, 23 órakor kezdődik az ünnepi tűzijáték.

Hagyományosan a Szent István napját megelőző napon, augusztus 19-én rendezték meg a 26. Öreghegyi Mulatságot a Bory-vár előtti téren. A városrész egyik legnagyobb ünnepén idén is minden korosztály számára kínáltak kikapcsolódási lehetőséget. Ismét felvonultak a megye és a térség meghívott borrendjei, illetve idén először vörös- és fehérbor kategóriában is kihirdették az Öreghegy Bora 2017 címet.

Több mint két és fél évtizedes múltra tekint vissza az Öreghegyi Mulatság, melynek keretében nemcsak a városrészt, de egész Székesfehérvárt vendégül látják. Az idei, 26. programsorozatot Márió, a harmonikás fellépése nyitotta meg, melyet gyermekműsor és a „Borban az igazság ” című operett-összeállítás követett.

A mulatsághoz kapcsolódóan szervezte meg az idén 15 éves fennállását ünneplő Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend a Fejér megyei és Térségi Borrendi Találkozót, melyre Mórról, Adonyból, Enyingről, Velencéről és Csókakőről érkeztek vendég borrendek és partnerszervezetek. A résztvevők hagyományosan felvonultak az Öreghegyi Borháztól a Bory térig, ahol bemutatták őket, de megismerhette a közönség Holczheim Anna borkirálynőt és a Noé-hegy legendáját is.

Hagyományos kihirdették az Öreghegyi Bormustra eredményeit. Ez volt a hetedik ilyen verseny, melyre 23 borász 36 féle nedűvel nevezett, többen kaptak elismerő oklevelet és serleget. Idén újdonságként fehér- és vörösbor kategóriában is kihirdették az Öreghegy Bora 2017 címet, melyet kizárólag ebben a városrészben termelt szőlőből készült bor kaphat meg. Minkét kategóriában Kulcsár Sándor vette át az elismerést.

A mulatság ünnepi köszöntőkkel, majd kenyér- és boráldással folytatódott.
A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester kívánt jó szórakozást a közönségnek. Úgy fogalmazott, az Öreghegyi Mulatság szép hagyománya a városrésznek, és annak a több ezer embernek, akik évről évre ellátogatnak ide. Külön üdvözölte a testvérvárosi delegációkat, akik a Királyi Napok alkalmából vendégeskednek a városban, és eljöttek az Öreghegyre is.

Évről évre nagy izgalommal készülődnek a szervezők a mulatságra, és igyekeznek minden korosztálynak színvonalas szórakozási lehetőséget nyújtani. Az öreghegyi utcabál méltán híres, melyre mindig nagyon sokan eljönnek. – mondta köszöntőjében Östör Annamária önkormányzati képviselő. Bejelentette, hogy az időjárás miatt változik a programzáró tűzijáték időpontja. Az előrejelzések szerint éjfél körül vihar éri el a térséget, emiatt 23.00 – 23.30 óra körül tartják az égi parádét.

Az új kenyeret és a bort Tornyai Gábor plébános áldotta meg. Arról szólt, hogy a mai ünneplésben három világ kapcsolódik össze. Mindennapi kenyerünkben és borunkban ott van a teremtett világunk, a föld, a víz, a napfény és minden, ami hat erre a világra. Benne van az ember világa, vagyis azoknak a munkája, akik elvetették a magokat, gondozták, majd learatták a búzát, és kenyeret készítettek előle. Végül benne van Isten világa, aki megáld és segít minket. Sok minden van az életünkben, ami nehéz és fájdalmas, de emellett nagyon fontos, ha észrevegyünk azt is, amink van. Megajándékozottak vagyunk, ezért ma különösen érdemes hálával tekintenünk mindarra, amit ehetünk és ihatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!