Hírek

2016.03.16. 13:04

Az óriási "ünnepi" hóvihar, amire mindig emlékezni fogunk - a koraszülöttet is mozdony hozta a városba

Fejér megye - Senki nem szívesen emlékezik vissza a három évvel ezelőtti március 15-i időszakra. Pedig nem volt rég, és bizony a Fejér megyeiek is megsínylették az akkori égszakadást A koraszülött kisbaba, akit a vonat hozott be a városba, a mentők, a tűzoltók, katonák és mindenki, aki napokig mentett a hóviharban.

S. Töttő Rita

Óriási hóviharral köszöntötte a március 15-i ünnepet 2013-ban az időjárás. Akkor az emberek már kezdték azt hinni, hogy ennek soha nem lesz vége, főleg, amikor az autóutakon és pályákon az éjszaka elakadt embereket mentették a katonák, tűzoltók. Útnak indulni nem volt érdemes, sőt, meglehetősen veszélyes volt.

(Archív fotó: Koppán Viktor)

- Emlékszem a szülésre a vasúti őrháznál, ahonnan nem tudott bejutni a városba a mentőautó, ezért felszállt az anyuka és a baba a mozdonyra, s az hozta be őket a városba, a vasútállomáson várta a mentő – emlékezik vissza az eseményekre Pápai Imre, vezető megyei mentőtiszt. Egy videót is találtunk az eseményekről, amelyek a 81-es főúton torkolltak majdnem teljes káoszba:

Talán az évszázad egyik legnagyobb havazását kaptuk a nyakunkba, nem is szólva arról, hogy utána még hetekig esett a hó, még április legelején is. A tavasz akkor meglehetősen későn érkezett, nem így most, amikor ugyan kicsit szürkébb volt az idő, mint ahogy azt a hosszú tél után reméli az ember, de mindenképpen szívderítőbb, mint három évvel ezelőtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!