Hírek

2016.09.24. 20:11

Az Országalmától rajtolt a Chrono Classic futam

Oldtimerekben gyönyörködhettek szombaton a belváros járókelői, immáron ötödik alkalommal.

Buthy Lilla

Több mint nyolcvan gyönyörű veterán autó sorakozott fel az Országalmánál. Klasszikusan idén is az 1956-os, 55 lóerős Citroen Traction Avant büszke tulajdonosa, a székesfehérvári Kovács Jenő vezette fel a Chrono Classic futam indulóit. Ezúttal még az öltözéke is autentikus volt, ami tovább erősítette az időutazás érzetet. A felsorakozott autók közül érdemes kiemelni az 1954-es évjáratú, szárnyas ajtós Mercedes-Benz 300 SL Coupe-t is, mely saját idejében a világ leggyorsabbja volt, és a híres General Lee-t a Hazárd megye lordjainak főszereplőjét. Lee Tábornok egy 325 lóerős Dodge Charger, ami nyitott kipufogójának köszönhetően nem csak látványra szép, hangra is erős.  Majosházi Péter ügyvezető szerint csodás, napsütéses versenynap volt, és minden állomáson, így például Kaposváron is sok nézelődő várta a csapatokat.

– A makulátlan állapotban lévő oldtimerek ilyenkor nem csak kiállításszerűen láthatók, hanem működés közben hallhatóak, „érezhetőek”– fogalmazott az ügyvezető, hozzátéve, hogy nem véletlen, hogy kisebbek és nagyobbak egyaránt nagyon várták a versenyzőket az egyes településeken. Idén egyébként változott az útvonal, a fehérvári rajt után Fejér és Tolna megye útjait érintve kanyarodtak az autók a somogyi dombok felé, majd Kaposvár főterére. A környék bejárása után Alsóbogáton is megálltak, a cél Balatonlelle volt. A 2016-os futam egyik különlegessége, hogy minden márkából, és minden évből voltak kint autók.

Persze leginkább második világháború után készült autókkal indultak útnak a versenyzők, egészen 1954-tól 1992-ig: Alfa Romeo, Austin Healey, BMW, Chevrolet, Citroën, Dodge, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lancia, Lincoln, Mercedes-Benz, MG, NSU, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Rolls Royce, Triumph, VAZ, Volkswagen és Volvo is volt az indulók között. A 300 kilométeres – nem gyorsasági – versenyre külföldi indulók – köztük osztrákok és csehek – is neveztek. Ezen a rallyn a pontosság számít. Egy székesfehérvári csapat szép eredménnyel ért célba, és izgalmas holtverseny alakult ki. Végül szuper kategóriában az Albert Pance, Anna Ruthova cseh páros nyert, Szabó László és Pajor Andrea pedig a másodikok lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!