Hírek

2015.04.28. 19:02

Az osztályfőnököket köszöntötték

Székesfehérvár – A ballagási hét nyitóprogramjaként kedden a Városháza dísztermében köszöntötték a végzős diákok osztályfőnökeit.

Gábor Gina

Az idén 66 középiskolai osztály 1626 diákja készül a ballagási ünnepségre a megyeszékhelyen. Minden évben a ballagás hetében a végzős fehérvári diákokat és tanáraikat invitálják a Kossuth utcai órajátékhoz. Ezúttal az osztályfőnökök kaptak meghívást, hogy megköszönjék munkájukat, hiszen ők azok, akik elkísérik a fiatalokat a hosszú úton, egészen az érettségiig, és segítik tehetségük kibontakoztatását.

A helyszín a szeszélyes időjárás miatt módosult, de ez nem változtat a tényen – amit a Városházán jelentettek be– hogy az órajátéknál egy hónapig az iskolai életet jelképező figurák lépnek elő, és ballagási dallamokkal örvendeztetik meg a közönséget.

„Ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy megköszönjük az intézmények és az osztályfőnökök többéves erőfeszítéseit, amelyek nyomán a diákok felcseperedtek és érett fiatalokká válhattak."– mondta az ünnepségen a polgármestere, Cser-Palkovics András, aki Országalma-desszerttel ajándékozta meg a pedagógusokat. S mivel a köszöntő és az azt követő műsor után sem eredt el az eső, az osztályfőnökök elfogadták Kovács Jenő órásmester invitálását: a Kossuth utcába indultak, hogy meghallgassák az órajátékot, és megnézzék az óramúzeumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!