Hírek

2016.08.17. 19:21

Az ösztöndíjasoknak meghatározó szerepük van a város kulturális és szellemi életében

Székesfehérvár - A Bory-vár Elefántos udvarán adták át szerdán a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíjakat, valamint a Deák Dénes Díjakat és a Deák Dénes Ösztöndíjakat.

Buthy Lilla

Ahogy a polgármester, Cser-Palkovics András fogalmazott, a díjakat „Fehérvár kulturális életének egyik központi helyén", a Bory-várban adták át. A polgármester hangsúlyozta, a Deák Dénes Díj idei díjazottjának munkájára a jövőben is számít a város. Bobory Zoltán, a kuratórium nevében elmondta, nehéz döntés született, mind a pályamunkák mennyisége, mind színvonala miatt. 2016-ban a Deák Dénes Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy a Deák Dénes Díjat Szűcs Erzsébet művészettörténész kapja, aki Székesfehérvár kulturális, művészeti életének kiemelkedő egyénisége, szenvedélyesen küzd a jó ügyekért. Amint az a méltatásában elhangzott, a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény országos hírűvé tétele, szakmai elismertsége vitathatatlanul a nevéhez fűződik.

A Deák Dénes Alapítvány jövő évre vonatkozó ösztöndíját Dobó Gábor kutató, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Doktori Iskolájának hallgatója kapja. A Deák Dénes Ösztöndíjjal évi 1500 dollárnak megfelelő összeg és egy II. kerületi budapesti lakás használati joga jár. A Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíjat idén Bakonyi István, Botos József, Csiák Gyula, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület, Gergely Anna, Harmat József, Kneifel Imre, Kovács Imre Attila, Magony Imre, Németh J. Attila, Prax Levente, Rosta Helga és Nádi Boglárka, Szűcs Erzsébet, Váczi Márk, Vályi Csilla, a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület, Vörös Tamás és a 4 Építész Alkotóközösség tagjai, Igari Antal, Szigeti Gyula, Csutiné Schleer Erzsébet és Németh Kitty vehették át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!