Hírek

2010.08.27. 04:23

Az üdülőrészen hiányzik a vezeték, mikor lesz?

Pákozd - A Páskomban és Belsőhegyen nincs vezetékes ivóvíz. Mindkettő üdülőterület, volt, aki kutat furatott, más hordja a vizet. Próbáltak összefogni, legyen vezetékes vizük.

Kovalcsik Katalin

Lapunkban is többször foglalkoztunk már a témával, megírtuk, hogy a falu vezetője tárgyalt a szolgáltatóval a vezetéképítésről, de mivel sem a községnek  nincs rá pénze,  a közművesítésnek erre a formájára nincs pályázat, az üdülőknek kell összefogni. Az első lépés tulajdonképpen megtörtént, amikor az üdülők - a bekötésre elszántak száma 300 körüli -  befizettek ingatlanonként 20 ezer forintot, hogy  elkészülhessen az engedélyezési terv.

- Ehhez az önkormányzat hozzátett 600 ezret, ennyibe került a terv, amely az év elejétől él, használható, és két évig érvényes - mondta Takács János polgármester.   -  Az üdülőhelyi bizottsággal egyeztetett  a polgármester, de ekkor már felmerültek a gondok, elvezettek néhány  tag lemondásához.  Egy nemrégiben született önkormányzati levélben üdülőhelyi bizottsági tagokat keresett  a hivatal, akikkel tárgyalni tudnak az együttműködésről, a civil kontrollról.
- Civilként szerettünk volna nagyobb beleszólást a vízvezeték körüli szervezésbe -  mondta lapunknak az egyik üdülőtulajdonos, aki már 30 éve élvezi a pákozdi nyarakat ingatlanán. Van kútja, de ez időjárás szeszélyeinek kitett vízvételi lehetőség, ezért is szeretné a többiekkel együtt, hogy megépüljön a vezeték.   - Ez a beruházás 100 milliós lehet, úgy éreztük, hogy le kell tennünk egy általunk fogalmazott szerződéstervezetet az önkormányzat elé, amelyben megállapodunk abban, miként kísérhetik figyelemmel a beruházás finanszírozói, az üdülőtulajdonosok  a folyamatot.  Nem értettünk egyet néhány dologban a polgármesterrel,  ezért többen lemondtunk.   Azzal sem értetünk egyet, hogy fizessen be még minden tulajdonos 40 ezret, kezeli az önkormányzat, felvállalja a beruházás elindítását. Garanciát akartunk.
Az új  bizottsági tagok keresése lassan, de halad. A Belsőhegyen  felvállalta egy tulajdonos, újrakérdezi a társait. A Páskomból is van új jelentkező,  aki vállalná a tagságot,  a vízvezeték-építés figyelemmel kísérését.
- Lenne lehetőség szakaszos megépítésre - folytatta a polgármester.  -  Azt is javasoltam a bizottságnak,  járuljanak hozzá, csak akkor fizet az önkormányzat a kivitelezőknek, ha a bizottság ellenjegyezte a számlát. Ezt sem fogadták el. Van még két évünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!