Hírek

2016.10.21. 13:00

Az ügyészség indítványozta a Bicskei Menekülteket Befogadó Állomáson garázdálkodó gyanúsított letartóztatását (Frissítve)

A befogadó állomáson elhelyezett gyanúsított csoport tagjaként, felfegyverkezve garázdálkodott és súlyos testi sérülést okozott egy szintén ott lakó menekültnek Bicskén adott hírt róla lapunk.

S. Töttő Rita

A nyomozás adatai szerint a szomáliai állampolgárságú gyanúsított a Bicskei Menekülteket Befogadó Állomáson 2016. október 20-án, a hajnali órákban több társa jelenlétében szóváltásba keveredett az afgán állampolgárságú sértettel. Ennek során feltehetően egy törött üveggel a sértettet a karján megvágta, amelynek következtében könnyebb sérülést szenvedett. A gyanúsított rövid idő múlva a segítséggel elmenekülő sértettre, még több külföldi állampolgárt maga mellé állítva, különböző eszközökkel felfegyverkezve újra rátámadt, és feltehetően egy felmosó nyéllel megütötte. Az ütés következtében a sértett ujjtörést szenvedett - tájékoztatott Várhomokiné Rabi Noémi főügyészhelyettes.

Súlyos testi sértés bűntette és csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt folyik a nyomozás, a gyanúsított társai kilétének a felderítése folyamatban van.

A befogadó állomás területén az ott lakók szabadon mozoghatnak, annak területét engedély nélkül elhagyhatják, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél az előzetes letartóztatás elrendelése nélkül nem lenne biztosítható - tette hozzá.

Frissítés:

A feol.hu kérdésére a Székesfehérvári Törvényszék nyilatkozatot küldött, mely szerint a Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája október 21-i ülésen elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását azzal az indokkal, hogy szökésének vagy elrejtőzésének veszélyére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenléte másképp nem volna biztosítható. A végzés nem jogerős.

Előzmény:

Verekedés a bicskei menekülttáborban - több sérült is van

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!