Hírek

2014.04.22. 17:25

Az uszoda mindenkié

Új eredményjelzővel bővült a Csitáry G. Emil Uszoda, s ezzel megkezdődött a strand medencéjének felújítása is. Így nem csak a sportolók, de a városlakók is többet használhatják a létesítményt.

Miskei Anita

Archív képünkön a kinti kismedence látható. Május végére megújul a külső nagymedence is

- Bár Székesfehérváron egyre eredményesebbek a sportolók, nem csak az úszókat, vízilabdázókat szolgálja a városi uszoda. A létesítményben fejlesztések kezdődtek meg, s ezek egyike az az eredményjelző, melyet a társasági adóból befolyó összegből vásárolhattunk meg - mondta Mészáros Attila tanácsnok. Kiemelte, a régóta várt fejlesztés éppen időben valósulhatott meg, így méltó módon szolgálja azt a világliga mérkőzést, melynek a város ad otthont. Bozai István városgondnok hozzáfűzte, a strandon is két hete folynak már a munkálatok, május végére, a strandszezon kezdetére megújulhat a külső medence. Majd szeptember közepétől már fedetten szolgálja az úszókat, sportolókat.

Elhangzott, a mintegy 30 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően, nem csak a sportolók, de mindenki az uszoda nyitva tartási idejében, azaz reggel hattól este 10 óráig használhatja majd az uszoda medencéit, 3 sávot mindig, az év egészében biztosítanak a helyieknek.

Horváth István, a Fehérvár Póló SE szakosztályvezetője pedig egy életmentő készüléket adott át köszönete jeléül Bozai István városgondnoknak. Majd Dániel András, a Delfin -Lászlóvill SE elnöke, egyben régióvezető hangsúlyozta, a fehérvári sportélet további fejlesztése a cél, s mindent megtesz azért, hogy újabb támogatásokat elnyerve szerezzen forrást a következő beruházásokhoz.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!