Hírek

2014.02.11. 14:15

Új a móri kapitány

Guttamási - A körzeti megbízottnak nyílt irodája az Isztimérhez tartozó kis településen. Az átadáson az új móri rendőrkapitány is megjelent.

B. Kiss László


A guttamási kmb-s iroda megnyitóján. Balról jobbra: Orbán Tibor Nesztor, Kovács Ferenc, Gaál András, valamint Varga Péter ezredes, Fejér megye rendőrfőkapitánya, aki szintén jelen volt (Fotó: B. Kiss László)
Az önkormányzat támogatásával nyitottak hosszú idő után irodát a körzeti megbízottnak az Isztimérhez tartozó Guttamásiban. Az ünnepélyes megnyitón – mások mellett – Kovács Ferenc alezredes, aki február elsejével kapott móri kapitányi megbízást. S jelen volt természetesen Orbán Tibor Nesztor, a település polgármestere, illetve a körzeti megbízott, Gaál András is, aki heti egy alkalommal tart fogadóórát az irodában.
A megnyitó után nyilatkozott lapunknak Kovács Ferenc. Az újonnan megbízott kapitányt először eddigi pályafutásáról kérdeztük.
1992 szeptember elsején szerelt fel Fehérváron, a rendőri munkát maga is körzeti megbízottként kezdte. Miközben lépkedett fölfelé a ranglétrán – levelező tagozaton – elvégezte a rendőrtiszti főiskolát és a jogi egyemet is. 2006 óta a székesfehérvári rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának a vezetője volt, egészen mostanáig. Sárszentmihályon lakik, de a Mórra vezető utat – szükség esetén – éjszaka vagy hétvégén is könnyűszerrel megteszi – mondta el az alezredes. Úgy véli, a fehérvári kapitányságon jó vezetői tapasztalatokra tett szert, ám a kapitányi kinevezés más típusú feladatot jelent. Mint azt a megbízása alkalmával tartott állománygyűlésen is elmondta: igyekszik a lehető leghamarabb megismerni móri munkatársait, illetve a kapitányságon zajló munkát.
Arra törekszik, hogy ebből az átmeneti időszakból a lakosok lehetőleg ne érzékeljenek semmit. Szeretné a járás valamennyi polgármesterét személyesen is felkeresni, és részt kíván venni minél több lakossági fórumon. Akadályoztatás esetén pedig gondoskodni fog a képviseletéről – mondta el a móri kapitány. Kovács Ferenc aktív jelenlétet vár el rendőreitől a közterületen, akiktől azt kérte: minden esetben törvényesen, kulturáltan és empatikusan intézkedjenek. A sebességmérés esetében nincs semmifajta bevételi előirányzat: azt a baleseti helyzet tükrében fogják végezni – hangsúlyozta az alezredes, aki a járásban történt sorozatos betörésekkel kapcsolatban elmondta: az érintett településeken a korábbinál gyakoribb lett a rendőri jelenlét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!