Hírek

2015.06.08. 14:24

Balra fordulni nem lehet, de új út segíti majd a Palotavárosba jutást

Székesfehérvár – A remények szerint ősszel megkezdődhet a Palotai és a Jankovich utca közötti átkötő út építése. Tavaly októberben komoly felháborodást váltott ki, hogy a Piac tér felől érkezve a Palotai útról megszüntették a balra kanyarodás lehetőségét.

Házi Péter

A Palotai úton a csúcsforgalomban gyakran a Schwäbisch Gmünd utcáig állt a sor a garzonháztól, mert ez a szűk kereszteződés egyszerűen nem bírta átengedni az autókat. Ezt a problémát próbálták tavaly októberben megoldani azzal, hogy külön jobbra kanyarodó sávot festettek fel. Mivel azonban a Palotai út itt nagyon keskeny, a régi, Kelemen Béla út felé kanyarodó külön sávot megszüntették, innen csak egyenesen lehet azóta áthajtani a kereszteződésen.

A Palotaváros ezen részén lakók közül többen felháborodtak, úgy érezték, hogy a hazajutásukat nehezítette meg az új forgalmi rend.

Nagyjából ezen a területen épül meg az új út, ami a Bőrgyár utcán át csatlakozik a Jankovich utcához. Fotó: Koppán Viktor

Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő, akinek ugyan már pont nem a választókörzetében van a szóban forgó kereszteződés, ám akihez mégis a legtöbb panasz érkezett az ügyben, már tavaly igyekezett megnyugtatni a lakókat: a városrészbe való könnyebb eljutás érdekében 2015-ben megépítik azt az átkötő utat, amely a Shell benzinkút mellett, egy új hídon át jutna a Bőrgyár utcába, onnan pedig a fitneszterem mellett kötne ki a Jankovich utcába.

Hol tart az új út megépítésének ügye? – kérdeztük Viza Attilát, aki jó hírekkel szolgált, mint mondta, az idei Saára Gyula-program keretében megépítik a Schwäbisch Gmünd és Jankovich utcák átkötő útját, a Varga-csatorna fölött egy híd kialakításával. Egy teljesen új, járdával és közvilágítással rendelkező út készül, ami a városrész biztonságos és kényelmes közlekedését szolgálja majd, a Jankovich utcához egy körforgalommal csatlakozik majd a néhány száz méteres út.

A közbeszerzést a nyáron írja ki az önkormányzat, így a remények szerint ősz végén megkezdődhet a nagyságrendileg 50-60 millió forintba kerülő építkezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!