Rabszolgaként dolgoztatták a sárbogárdi férfit

2016. február 04., 11:22
komment
A Sárbogárdi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a 30 éves férfivel és 28 éves nővel szemben, akik a sértett bérlőjeként, ingatlanában bántalmazással a férfit különböző munkák és tevékenységek elvégzésére kényszerítették és hat kiskorú gyermekük szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztették.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A nyomozás adatai szerint a vádlottak 2015. januárjában hat kiskorú gyermekükkel bérlőként a sértett sárbogárdi házába költöztek. A beköltözésüket követően bántalmazással a sértettet akarata ellenére különböző munkák és tevékenységek elvégzésére kényszerítették, a félelemben tartott férfinek nem fizettek bérleti díjat, a pénzét a saját megélhetésükre fordították, amely miatt a férfi éhezett. Rávették a sértettet arra is, hogy hozzájáruljon a vádlottak és gyermekeik lakcímére való bejelentkezéséhez. A vádlottak a sértett bántalmazását a kiskorú gyermekeik előtt követték el, amely mintát követve a fiúgyermekek a nekik nem engedelmeskedő sértettet bottal ütötték. A vádlottak rendezetlen, évek óta bizonytalan lakhatási viszonyukkal, deviáns, antiszociális és agresszív viselkedésükkel negatív értéket közvetítve veszélyeztették kiskorú gyermekeik érzelmi fejlődését.

Az ügyészség ezért jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett kényszermunka büntette és 6 rb. kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt a vádlottakkal szemben vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltás alkalmazását, a kiskorúak tekintetében fennálló szülői felügyeleti jog megszüntetését és a férfi vádlott előzetes letartóztatásának az első fokú ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

Székesfehérvár, 2016. február 4.

Jászberényiné dr. Király Teodóra

sajtószóvivő

2016. február 04., 11:22

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...