Barcelona World Race: Beért a második helyezett hajó

2015. március 31., 11:45 szerző: Tihanyi Tamás
komment
Barcelona - A Barcelona World Race Föld-kerülő vitorlásverseny 89. napján befutott a célba a második helyezett Neutrogena elnevezésű hajó.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Miközben a Neutrogena beért a kikötőbe, a Spirit of Hungary megbízható tempóban közelítette az Egyenlítőt: ez lett Fa Nándor pályafutásának nyolcadik egyenlítői átkelése. A székesfehérvári hajós társának, az új-zélandi Conrad Colmannak sérülése óta lényegében szólóvitorlázó módon viszi a hajót, a Spirit of Hungary kedden hajnalban 635 mérfölddel járt az előtte haladó Renault mögött. Fa Nándor igyekszik a lehető legjobb tempóban keresztülvitorlázni a szélcsendes szakaszairól ismert egyenlítői övezetet és folyamatosan csökkenteni az előtte haladókhoz viszonyított távolságot.

A második helyezett hajó legénysége Barcelona kikötőjében. Fotó: Spirit of Hungary

A magyar vitorlás előtti, jelenleg hatodik Renault-hajó befutását a jelenlegi viszonyok alapján április tizedikére kalkulálja a Barcelona World Race verseny-igazgatósága. Fa Nándor küldött egy gratuláló e-mailt a Neutrogenának, Guillermó Altadillnak és José Munyoznak abból az alkalomból, hogy befejezték a versenyt. Nándor ezt írta róluk a hajónaplóba: "Keményen, nyerőre vitorláztak az elejétől fogva, de nekik is volt némi konfliktusuk a szerencsével. Ezzel együtt is szuper a teljesítmény, megérdemelt a helyezés."

Tihanyi Tamás

2015. március 31., 11:45 szerző: Tihanyi Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...