Hírek

2016.09.12. 13:46

„Beköltöztek” a parkba - Tövig metszették a bokrokat a hajléktalanok miatt

Székesfehérvár – A Petőfi-parkban kényszermetszést kellett végezni a parkban élő, dolgukat végző és italozó hajléktalanok miatt.

Sebestyén Lilla

A Petőfi– és a Várfal-park, a Fórum tér mind olyan helyek, melyeket az emberek egy jó része inkább nagy ívben elkerül. A bokrok között ugyanis hajléktalanok végzik a dolgukat, ott alszanak, a parkok padjain italoznak, pihennek napközben.

A lakókat – különös tekintettel a Petőfi-park közelében élőkre – joggal irritálja ez – mondta el Zákányi Tamás, a Városgondnokság városüzemeltetési igazgatója, aki hétfőn egy sajtótájékoztatón Zsabka Attilával, a Kríziskezelő Központ vezetőjével keresett megoldást a problémára.

A Petőfi-parkban megtartott tájékoztatón az is elhangzott, a napokban a Városgondnokság munkatársai kényszermetszést végeztek a város több területén is, hogy valamiképpen mérsékeljék a problémát, illetve – mivel közegészségügyi szempontból is aggályos ez a dolog – a fertőtlenítést is elvégezték.

– Névről, arcról ismerjük ezeket az embereket. Nincsenek sokan, közel tizenöt-húsz hajléktalanról beszélünk. Számukra sajnos nem tudunk alternatívát nyújtani. Az éjjeli menedékhelyre nem jönnek be, mert túl zsúfolt és közel harminc emberrel kell egy levegőt szívniuk. Számukra ez nem kényelmes. Hosszútávon az jelentene megoldást, ha a Kríziskezelő Központ tudna olyan helyet biztosítani, mely alternatívája lehet az utcának – mondta el Zsabka Attila, aki azt is kihangsúlyozta: a jelenség valódi, de nem kizárólag a hajléktalanok miatt kerülik el az emberek ezeket a parkokat.

A találkozón – melyen a rendőrség is képviseltette magát – a szakemberek megegyeztek, hogy napi vagy heti rendszerességgel megjelennek az érintett területeken, így a Fórum téren, a belvároshoz közeli parkokban és a temetőkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!