Hírek

2017.01.23. 12:27

Belügyminiszteri elismerésben részesültek Fejér megyei tűzoltók

Huszonhatan, köztük nyolc tűzoltó vett át elismerést az elmúlt két hét rendkívüli téli időjárása során tanúsított helytállásáért január 20-án a Belügyminisztériumban. A kiemelkedően teljesítő kollégákat a tárca miniszterhelyettese példaként állította a többiek elé.

Az ünnepségen, amelyen a Belügyminisztérium vezetésén kívül mások mellett részt vett az országos katasztrófavédelmi főigazgató és az országos rendőrfőkapitány, Kontrát Károly miniszterhelyettes mondott köszöntőt.

Az államtitkár úgy fogalmazott, az elmúlt időszak kihívások elé állította azokat a szervezeteket, amelyek a polgárok biztonságáért dolgoznak, felkészültségükről tettek tanúbizonyságot a rendőrök, tűzoltók, polgárőrök és a vízügy munkatársai egyaránt. Kontrát Károly emlékeztetett arra, hogy a most elismerésben részesülők egészségüket, testi épségüket nem kímélve indultak segíteni, bátran, emberségesen viselkedtek. Hozzátette, a kollégák olyan krízishelyzetben döntöttek és cselekedtek jól, amikor más esetleg megfutamodott volna.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a rendkívüli időjárási helyzetben tanúsított kiemelkedő helytállása elismeréséül jutalomban részesítette a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Róth Dániel c. tűzoltó zászlós, a székesfehérvári tűzoltóság különlegesszer-kezelője.

A szerkezelő 2016. január 13-án a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság autódaruján látott el gépjárművezetői beosztást. A nap folyamán a rendkívüli hideg időjárásban, mostoha útviszonyok mellett több Veszprém megyei káreset felszámolásában is részt vett, ezen belül kiemelten egy árokba csúszott autóbusz sérülésmentes kimentésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!