Hírek

2017.06.16. 13:05

Belvárosi felújítások - Megújul az Országzászló tér, üvegfedést kap a II. János Pál pápa tér

SZÉKESFEHÉRVÁR -Fejlesztésekről, belvárosi felújításokról, kinevezésekről döntött tegnap a közgyűlés. A városi rendőrkapitány beszámolt Székesfehérvár közrendjének és közbiztonságának 2016. évi helyzetéről.

Buthy Lilla

Ünnepi percekkel indult a tanácskozás. Székesfehérvár nevelési-oktatási intézményeinek színvonalas fenntartásáért, eredményes működéséért, valamint a pedagógusok és közalkalmazottak élet- és munkakörülményeinek helyi többletforrásokkal történő javításának elismeréseként kapott Eötvös József-emlékplakett kitüntetést a Pedagógusok Szakszervezetétől. A szakszervezet által létesített elismerésben évente öt önkormányzat részesülhet. A díjat a pénteki közgyűlésen adta át Galló Istvánné elnök Cser-Palkovics András polgármesternek, aki a szakszervezet kifejezetten jobbító és tanácsadó hozzáállását is megköszönte. Majd ígéretet tett arra, hogy az egyeztetéseket és az együttműködést a jövőben is komolyan veszik, próbálják Fehérvár oktatását fejleszteni, mert ez a város érdeke.

Intézményvezetők kinevezéséről is döntött a közgyűlés, mely szerint Neubauer Jánosné az Árpád Úti Óvoda vezetője a 3. számú Bölcsőde bölcsődevezetői megbízását pedig Lengyel Lászlóné kapta. A 8. számú Bölcsőde bölcsődevezetői feladatait Blaskovics Zsuzsanna látja el a jövőben.

A város parkolási rendjéről szóló önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó napirendi pontnál Márton Roland frakcióvezető azt kérte, legyen nyitottabb a közgyűlés a modernebb parkolási technikákra. Szerinte a parkolási övezetek kitolása csak átmenetei megoldás. Vita bontakozott ki a vasútállomás előtti parkoló kapcsán is. A terület képviselője, Molnár Tamás elmondta, a vasút mellett lett kialakítva egy terület, mely 150 autó számára nyújt ingyenes parkolási lehetőséget szeptembertől, P+R parkolóként. A vasútállomás előtti parkoló viszont a P+R parkoló átadása után fizetős lesz.

A közgyűlés döntött arról is, hogy megindítja a közbeszerzési eljárást a Maroshegyi Óvodába udvari játszóeszközök telepítése és a Rákóczi Utcai Óvoda felújítására. A képviselők elfogadták az Országzászló tér felújításához szükséges intézkedéseket is. A Nyitott könyv a Koch László utcába kerülhet át. Elindították a közbeszerzési eljárást, a II. János Pál pápa téren üvegfedéssel mutatják majd be a négykaréjos templom maradványait.

A nyilvános napirendi pontok tárgyalása után Buth Sándor képviselő a vasútállomás felújítása során elbontott váltóállító torony helyére kerülő emléktábla sorsáról érdeklődött. Cser-Palkovics András elmondta, Pintér Balázs szobrászművész készíti az emléktáblát, az avatást július 7-én tervezi a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!