Hírek

2017.03.12. 15:38

Leporolták a kerékpárokat - Hivatalosan is megnyitották a bringás túraszezont

Velencei-tó, Székesfehérvár – A Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete elkezdte idei túrasorozatát. Nem csak a megyéből, az egész országból érkeztek kerékpárosok az Évadnyitó Velencei-tó túrára.

Buthy Lilla

Hatvanhét (öndefiníciójuk szerint) elszánt pedálbetyár gyűlt össze szombat reggel a Halesz parkban, és vágott neki az 58 kilométeres, családbarát túrának.

Még az undok, szeles időjárás sem szegte kedvét azoknak, akik úgy döntöttek, nyeregbe pattannak szombaton. Ahogy a gyülekezőponton fogalmaztak: amíg a szél nem esővel, hanem napsütéssel párosul, töretlen lesz a lelkesedésük.

– A létszám is beszédes: ez is mutatja a kerékpársport népszerűségét városunkban és környékünkön, ugyanis a résztvevők fele más városokból érkezett – például Pécsről, Budapestről – kihasználni az első tavaszias napok egyikét – mondta a gyülekezőnél Zsihovszky Gábor, a szervezet titkára.

A szervezők, túravezetők – köztük Botos Gergely, Rimán István, Zsihovszky Gábor – olyan messziről érkezett biciklisekkel is találkoztak a vasútállomáson, akik a helyi kerékpárosklub által kijelölt másik útvonalat, a Gaja-völgy túrát tervezték be hétvégi programnak. Akik a tókörnek vágtak neki, a Pákozdi Katonai Emlékparkban fújhatták ki magukat először, ahol szintén aznap kezdődött a szezon.

Hatvanhét bringás, plusz a szervezők az agárdi pihenőnél. Ez volt az idei év első – de nem utolsó –  kerékpártúrája, amit a helyi kerékpárosklub szervezett
Fotó: Bakurecz Ildikó-Fox

A következő állomáson, Velencén ebédeltek a bringások, majd a dinnyési Sarvajc körösztje felé vették az irányt.

– A nagy érdeklődés bizonyítja, hogy érdemes a kerékpáros turisztikával foglalkozni. A szezonnyitó túra előkészítése során kiderült az is, hogy még nem teljesen optimálisak a jelenlegi körülmények nagyobb csoportok túráztatására. Csak egy példa: Kisfaludon a vasúti átjárón lehetetlen szabályosan áthaladni tandemmel és utánfutós biciklivel, vagy triciklivel. Túráink rávilágítanak a megfelelő infrastruktúra kialakításának fontosságára – tájékoztatott Pásztor László, a szervezet tagja.

 

Nincs megállás, bringára fel!

Április 22-én ünnepli 10. születésnapját a fehérvári Critical Mass.

A változatos programok mellett újra felvonul a kritikus tömeg. Kifejezetten gyermekbarát bringás programra várnak mindenkit április 29-én, amikor a táci Florália Tavaszünnepre tekernek a biciklisek. Májusban gasztrotúrát tesznek Cecére, majd a Gaja-völgyet is célba veszik júniusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!