Hírek

2017.08.23. 13:34

Töretlen Csizmadia László karnagy bicskei emlékezete

Egy éve, augusztus 20-án hunyt el az általános köztiszteletben álló kitűnő bicskei szakember, Csizmadia László. A Bicskei Fesztivál Fúvószenekar vezetőjének emlékét azonban tovább ápolják a városban.

2016 augusztusának elején az együttes vezetője még elvitte a szokásos zánkai zenei táborba a fiatalokat, ott lett rosszul, majd a székesfehérvári kórházban hunyt el, kevéssel két héttel később. Tisztelői szerint a táborban még az utolsó percekben is a zenekart dirigálta. A Csizmadia László által 30 éve megkezdett irányvonalat manapság Kovács Tibor alezredes-karnagy viszi tovább szakmailag, a zenekar a helyi zeneiskolában próbál. A csapat azóta nemcsak emlékkoncertet adott az eltávozott vezető tiszteletére, de nyáron megtartotta jubileumi, 30. fennállásukat ünneplő nagykoncertjét is.

Csizmadia László

A jelenleg 44 zenészből álló együttes közösen határozta el, hogy továbbviszi a Csizmadia-örökséget, hiszen az eltelt évek során rengeteg nívós fellépés és számos siker fémjelezte eddig is a bicskei fúvósok történetét. Mint ígérik, az új koncerteken nem fog unatkozni a közönség, számos meglepetéssel szolgál majd a zenekar a következő, őszi évadra előirányzott fellépéseken is – Bicskén és azon túl egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!