Előzetesben marad a bicskei nevelőotthon volt igazgatója

2017. július 05., 19:18 szerző: Kocsis Noémi
komment
A bicskei gyermekotthon volt igazgatója és egyik volt nevelője ellen kiskorú veszélyeztetése, szexuális visszaélés és erőszak miatt indult eljárást vádemelési javaslattal lezárták – közölte honlapján szerdán a rendőrség.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A nyomozásra kijelölt Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az igazgató ellen kiskorú veszélyeztetése és szexuális erőszak bűntette, valamint szexuális visszaélés megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást. A nyomozók még tavaly október 12-én tartottak házkutatást és helyszíni szemlét az otthonban. A rendőrök gáz-riasztó pisztolyt és több számítógépet is lefoglaltak az 56 éves férfi irodájából.

Továbbá több, mint 120 tanút hallgattak ki, akik közül 17 bizonyult sértettnek, közülük egy lány. A rendőrök az ügyben pszichológust, valamint elme- és informatikus szakértőket rendeltek ki, ők a lefoglalt számítógépeken főként homoszexuális tartalmú pornográf felvételeket találtak.

Az eljárás során több sértett elmondta, hogy az intézet egyik volt nevelője is közeledett feléjük szexuálisan. A 33 éves férfi ellen szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon a nyomozást a napokban befejezték, és az ügyben keletkezett 3200 oldalnyi nyomozati iratot vádemelési javaslattal megküldték a Fejér Megyei Főügyészségre.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája tavaly októberben elrendelte a bicskei gyermekotthon vezetőjének előzetes letartóztatását. A napokban ezt meghosszabbították, augusztus végéig.

Kocsis Noémi

2017. július 05., 19:18 szerző: Kocsis Noémi

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...